Skip to main content
Sreda, 29. november 2023
11.05.2019
20:13
Foto: ePosavje.com
V 32. krogu 1. slovenske nogometne lige so krški nogometaši na domačem igrišču izgubili z Muro. Prekmurci so z zmago skočili na 4. mesto na lestvici, zeleni ostajajo deseti.

NK Krško : NK Mura
0:3 (0:1)

Semafor:

  • 0:1 - 25. min - Da Silva (NK Krško), avtogol
  • 0:2 - 49. min - Sirk (NK Mura)
  • 0:3 - 83. min - Lorbek (NK Mura)

NK Krško:
Frelih, Štefulj, Kordić, Ilić, Cetina, Da Silva, Jandrek (od 53. Sokler), Ogrinec (od 46. Kovačič), Volarič, Vekić, Vukušić (od 64. Volaš).

NK Mura:
Šafarić, Šturm (od 72. Pucko), Maruško, Bošković (od 85. Laci), Karničnik, Lorbek, Šporn, Šušnjara (od 62. Horvat), Kouter, Bobičanec, Sirk.

Muraši iz Krškega s polnim izkupičkom

Domači imeli v prvih minutha srečanja ajlepšo priložnost po strelu Vekiča, gostje so priigrali nekaj več priložnosti, priigrali so si strel iz kota, tik pred podajo je gostujoči igralec Kouter bodril soigralec, da zdaj je pa res že čas za vodstvo Murašev in se je zgodilo. Gostje tako so povedli v 25. minuti, ko je po podaji iz kota z leve žoga v skoku zadela Da Silvo in se mimo domačega vratarja Freliha zakotalila v domačo mrežo. Nekaj priložnosti je bilo na obeh straneh, a se do konca polčasa rezultat ni spremenil.

V drugem polčasu še povečali vodstvo

Gostje so nato v drugem polčasu hitro povečali prednost. Tri minute po prihodu iz garderobe je Šušnjara streljal s 15 metrov, Frelih je njegov strel odbil, Sirk pa žogo pospravil v mrežo. V 83. minuti so gostje postavili rezultat tekme, po prostem strelu Bobičanca se je žoga odbila od krške obrambe na glavo Lorbka, ta pa je neoviran postavil rezultat tekme 0:3 (0:1).

Zadetki s tekme Krško : Mura, 11. maj 2019

Kako naprej?

Do konca prvenstva so še štirje krogi, Krčani pa v sredo, 15. maja gostujejo v Kranju pri Triglavu. Naslednja domača tekma bo v nedeljo, 19. maja, ob 13. uri proti Aluminiju.

(bš)

krško
nk krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja