Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
07.02.2020
08:59
Tomaž Zakrajšek
Grafika: ePosavje
Na spletnem mestu ePosavje.com spremljamo živahno nogometno dogajanje na slovenski nogometni tržnici, z enim očesom pa pogledujemo tudi proti tujini. Kaj, kdo, kam, zakaj? Spremljaj v nadaljevanju!

Nogometna tržnica, januar / februar 2020

Zadnja osvežitev: 7. februar, 08:51

7. februar 2020

(08:46) Zakrajšek v avstrijski SV Frauental

V objavi o prestopu Marka Zalokarja v Muro smo objavili informacijo, da se Tomaž Zakrajšek seli v Avstrijo. 20-letnik bo igral v 4. avstrijski ligi za SV Frauental.

(08:35) Jaka Čuber Potočnik vpoklican v reprezentanco U15

Član nogometne šole Nogometnega kluba Krško Jaka Čuber Potočnik je dobil vpoklic selektorja reprezentance do 15 let. Kot so sporočili iz krškega kluba, "Jaka kot kapetan uspešno nastopa tako za ekipo U15, ki zaseda odlično 2. mesto na lestvici v 1. ligi U15 vzhod, lahko pa se pohvali z nastopanjem v kadetski ekipi, ki ravno tako nastopa v 1. slovenski ligi. Jaka zaseda drugo mesto med strelci v 1. ligi U15 z doseženimi 16- imi zadetki. Svojo kvaliteto pa izkazuje tudi pri kadetih, nenazadnje je na zadnjih dveh pripravljalnih tekmah dosegel gol in dve podaji. To je opazil tudi selektor Radosavljević in ga že uvrstil na širši spisek reprezentatov, sedaj je pa tudi v ožjem izboru."

Jaka Čuber Bračun

5. februar 2020

5. februar 2020

(10:38) Za Škrbića se zdaj zanimajo v Vojvodini?

Za Miljana Škrbića, ki je v Turčiji sodeloval na pripravah beograjskega Partizana, naj bi se po poročanju srbskih medijev zdaj zanimali v FC Vojvodina. Napadalec je, tako na mozzartsport.com, sicer zadovoljil kriterije strokovnega štaba, a so ocenili, da bi proces uvajanja v tekmovalni ritem trajal predolgo.

31. januar 2020

(13:25) NK Krško : NK Hašk Zagreb 2:1 (1:0)

Krški nogometaši so sicer v pripravah na spomladanski del sezone v četrtek gostovali v Zagrebu pri ekipi NK Hašk Zagreb in zmagali z rezultatom 2:1 (1:0). Za Krčane je v prvem polčasu zadel Ankovič, v drugem pa še Sokler.

(07:38) Krčani so registrirali štiri nogometaše

Po uradnem zapisniku Nogometne zveze Slovenije so v NK Krško registrirali štiri nogometaše, od 31. januarja dalje imajo pravico nastopa Luka Brkić, Saša Domić, Marcos Jovičević in Tin Režek. Domić je letnik 1998, ostali trije so letnik 2001.

30. januar 2020

(13:09) Tonći Mujan v Turčijo: POTRJENO

Tonći Mujan v Turčijo? Potrjeno. Kot so sporočili iz turškega drugoligaša Ümraniyespor-a, se nekdanji član NK Krško v njihovo sredino seli kot posojeni igralec Domžal. Ümraniye je predel Istanbula na azijski strani tega turškega velemesta, v njihovem drugoligašu bo Mujan igral do konca sezona in če se bo v Turčiji izkazal, bodo imeli v Ümraniyesporu prvi pravico odkupa njegove domžalske pogodbe.

(12:10) Mujan v Turčijo?

Domžalčani razmišljajo, da bi nekdanjega Krčan Tončija Mujana poslali na posojo v turškega drugoligaša Ümraniyespor.

Vanja Drkušič, NK Bravo

(12:02) Vanja Drkušić iz Nizozemske in Italije v Ljubljano

Še ena mlada ladja se po izkušnji v tujini vrača nazaj v slovenske vode. Nekdanji član mladinske ekipe NK Krško (in svete trojice Guček - Kerin - Drkušić) Vanja Drkušić se namreč iz italijanske ekipe Rende Calcio - Casa Rende seli v Slovenijo. Branilec, ki je zadnjih nekaj let preživel pri nizozemskem Heerenveenu, se zdaj seli v slovenskega prvoligaša, ekipo NK Bravo. Z Ljubljančani je podpisal pogodbo do konca naslednje sezone.

29. januar 2020

(12:22) Krčani premagali Rogaško s 6:2 (2:0)

Krški nogometaši so v drugi pripravljalni tekmi pred začetkom nove sezone doma s 6:2 (2:0) premagali ekipo Rogaške. V prvem polčasu sta za Krčane zadela Sokler in Domić, v nadaljevanju pa sta zadela še Radić, okrepitev iz zagrebškega Dinama, trikrat pa je bil uspešen argentinski napadalec Barranco, ki bo kot posojen nogometaš argentinskega drugoligaša Ferro branil barve posavskega drugoligaša v spomladanskem delu prvenstva. 

(07:58) "Zgledna miselnost. Se vidiva kmalu, Robert"

Od prve kopačke Krškega Roberta Berića so se v Franciji poslovili tudi navijači Saint Etiennea, na zadnji domači tekmi so namreč izobesili transparent z napisom "Zgledna miselnost, se vidiva kmalu, Robert". Kar le še dodatno potrjuje priljubljenost 29-letnika v Franciji.

Šćulac trener NK Dekani

27. januar 2020

(13:30) Alen Šćulac znova trener v Dekanih

Alen Šćulac, ki je v prvoligaški ekipi Krškega opravljal vlogo glavnega trenerja, se je vrnil v Dekane. Primorci so po po dveh tednih treningov odigrali prvo prijateljsko tekmo v letošnjem letu, proti hrvaškemu tretjeligašu Opatiji in odigrali neodločeno. "Trenerju Ščulcu bo še naprej pomagal Aleksandar Rodić," so sporočili iz kluba.

Miljan Škrbić

22. januar 2020

(19:00) Krčani zmagali v Zagrebu, v soboto doma proti Rogaški

Krški nogometaši so v soboto odigrali prvo prijateljsko tekmo v pripravah na novo sezono, v Zagrebu so z 1:2 (0:1) premagali ekipo NK Špansko. Za Krčane je v prvem polčasu zadel Anković, v drugem je bil uspešen Žabec. Krčani bodo naslednje srečanje odigrali v soboto, 25. januarja, na domači umetni travi z ekipo NK Rogaška. Kot so sporočili iz krškega kluba, se bo tekma začela ob 17. uri.

(08:39) Se še spomnite Miljana Škrbića?

Se še spomnite Miljana Škrbića? V zelenem dresu je v 1. slovenski nogometni ligi na 43 tekmah - v sezoni 2016 / 2017 in 2017 / 2018 - odigral 3.179 minut in dosegel 17 zadetkov, še dva pa je vpisal v pokalnem tekmovanju. Potem ko je padel v vodo prestop iz Slovenije na Dansko, se je Škrbič v drugem delu sezone 2018 / 2019 preselil v Turčijo k Giresunsporu, v 85 minutah je na treh tekmah dosegel en zadetek, a potem znova ostal brez ekipe. No, te dni je znova v Turčiji.

Oblekel trenirko Partizana

Škrbić se je namreč pridružil ekipi beograjskega Partizana na drugem delu priprav v turškem Beleku. "Veseli me, da bom naslednjih sedem dni treniral s Partizanom. Nekatere fante poznam tudi osebno, potrudil se bom, da se z igro dokažem trenerju Miloševiću," je ob tem povedal 25-letnik.

(08:20) Iz Domžale v Dob Kolobarić in Radovanović

V 2. slovensko nogometno ligo se iz Domžal selita Dario Kolobarić in Andrija Radovanović.

20. januar

(12:16) Mlajši Panadić v Velenje

Sin nekdanjega trenerja krških nogometašev Andreja Panadića, Mateo (19), se bo pridružil očetu v Velenju. Nekdanji član Aluminija, Brežic, Rogaške se bo na posojo v Velenje preselil iz slovaškega Trenčina.

(08:05) Brežičani izgubili z Olimpijo

V prvi pripravljalni tekmi pred spomladanskim delom nogometne sezone so brežiški nogometaši na Čatežu gostili ljubljansko Olimpijo. Srečanje se je končalo z zmago Ljubljančanov, za katere sta zadela Jurčević in Lupeta. Srečanje se je končalo s končnim rezultatom 0:2.

 

Robert Berić v Chicago Fire

18. januar 2020

(16:48) Potrjeno, Robert Berič odhaja v Chicago

Kot so nekaj pred 16. uro potrdili v francoskem nogometnem prvoligašu Saint Etiennu, se Robert Berić seli v ligo MLS k ekipi Chicago Fire. "Dogovorili smo se o prestopu Roberta Berića v Chicago Fire. Veliko sreče, Berigoal," dodajajo v sporočilu. Kot pravijo na klubski spletni strani, so v soboto dosegli dogovor o prestopu Krčana.

Za francoski klub odigral 103 tekme in dosegel 34 zadetkov

Sezona v ligi MLS se bo začela 29. februarja in 1. marca. Berić je za francoski klub odigral 103 tekme in dosegel 34 zadetkov. "V ASSE v nadaljevanju nogometne kariere želimo Robertu Beriću vse najboljše," dodajajo v klubu.

(16:35) Kristina Erman se seli na Norveško

Posavska rojakinja in članska reprezentantka Kristina Erman se iz madžarskega Ferencvarosa seli na Norveško, v Bergen k ekipi Arna-Bjørnar. Njen novi klub ligo petkrat končal na 3. mestu, novo državno prvenstvo pa se na Norveškem začne 21. marca.

Blaž Žerjav

17. januar 2020

(18:00) Nekdanji član Brežic in Krškega zdaj zmaguje v pokru

Spletni portal siol.net je v petkovem popoldnevu poročal, da je Blaž Žerjav, 22-letni Slovenec, "v četrtek zmagal na največjem turnirju v zgodovini francoske spletne poker sobe Winamax in v žep pospravil 281.756 evrov nagrade." Na turnirju, za katerega je 36.779 igralcev plačalo 125 evrov prijavnine, je v zadnji dan turnirja vstopilo 44 igralcev.

Decembra mu je uspel še večji met

Do največjega uspeha pa je prišel decembra 2208, ko je na - do takrat - največjem spletnem poker turnirju vseh časov $20M GTD Millions Online zaslužil 1.364.688 ameriških dolarjev. Na omenjenem turnirju je osvojil 3. mesto, čeprav je na turnir (z vstopnino 5.300 dolarjev) prišel prek kvalifikacijskega turnirja, za vstopnico na ta turnir je plačal vsega 5 dolarjev vstopnine.

V dresu Brežic odigral 1.532 drugoligaških minut

Žerjav je v sezoni 2017 / 2018 v dresu brežiškega drugoligaša odigral 24 tekem in 1.532 minut, naslednjo sezono je prestopil v Krško, kjer v prvoligaški konkurenci ni dobil priložnosti, v pokalnem tekmovanju pa je zbral vsega 57 minut.

Robert Berić v ZDA

(12:45) Robert Berić z eno nogo že v Združenih državah Amerike?

Po poročanju številnih tujih medijev je prva kopačka Krškega z eno nogo že v Združenih državah Amerike. Robert Berić naj bi se preselil v ligo MLS, v ekipo Chicago Fire. Da se nekaj dogaja, je na svojem Instagram profilu potrdil prav, v seriji objav na Instagram Storyu je 29-letnik delil objave svojih klubskih kolegov iz Saint Etiennea.

Predstavitev že v soboto?

Po nekaterih napovedih naj bi predstavitev v novem klubu sledila v soboto. Berić se je v Francijo preselil avgusta 2015, v sezoni 2017/2018 igral kot posojeni igralec francoskega kluba v belgijskem Anderlechtu. Krčan je v francoski Ligue 1 zbral 81 nastopov in dosegel 26 zadetkov, v 29 nastopih v Evropski ligi je dosegel 7 zadetkov.

(11:55) Gorenc v Murski Soboti: "Mislim, da sem se dobro odločil"

"Pri Olimpiji nisem imel dovolj minutaže, premalo sem igral. Vem, da je Mura zelo urejen klub, imajo dobre navijače, odlično vzdušje, navijače in trenerja. Igrajo dober nogomet in mislim, da sem se dobro odločil," je ob prestopu iz Olimpije v Muro povedal Jan Gorenc. "Soigralci so me odlično sprejeli, zaenkrat je vse super."

(11:35) Bruno Barranco v Krškem

V četrtek smo objavili, da iz Argentine na Gubca prihaja Bruno Barranco. Na Instagramu je omenjeni že potrdil to informacijo, ob fotki Ceste 4. julija je objavil tudi zmrznjenega smeškota. Dobrodošel pod zimski Sremič!

Nogometna tržnica, ePosavje.com

16. januar 2020

(17:53) S pripravami začeli tudi drugoligaši

Krško

Poročali smo že, da so s pripravami na spomladanski del sezone začeli tudi drugoligaši. Krčani so ostali brez dvojice nogometašev - Lovre Čirjak se je preselil v Koper, Vice Kendeš se je s posoje v Krškem vrnil nazaj v Šibenik. Po spletu pa je zaokrožila informacija, da naj bi iz Argentine v Slovenijo pripotoval napadalec Bruno Barranc, 22-letnik je bil doslej napadalec drugoligaškega argentinskega kluba Ferrol Carril Oeste.

Brežice

S pripravami na drugi del sezone so začeli tudi Brežičani, prvo pripravljalno tekmo bodo v nedeljo odigrali na Čatežu, v goste prihaja ljubljanjska Olimpija.

(17:45) Jan Gorenc se je preselil v Mursko Soboto

Jan Gorenc je svoje najboljše prvoligaške tekme pokazal v krškem dresu, nato je prestopil v Olimpijo, tam je doslej - nekaj tudi zaradi poškodb - odigral zgolj štiri srečanja, v spomladanskem delu sezone pa bo igral v novi sredini. Gorenc, 20-letnik, se je namreč preselil v Mursko Soboto, z Muro se je dogovoril za pogodbo do konca leta 2022. V Murski Soboti se bo pridružil Klemnu Šturmu, s katerim sta na Gubcu še igrala.

(bš)

nk krško
nogomet
krško
brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja