Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
20.05.2019
19:54
Grafika: ePosavje
V nadaljevanju objavljamo odgovor Nogometnega kluba Posavje Krško na zjutraj objavljeno pismo staršev nogometašev U15, kadetov in mladincev Nogometnega kluba Krško.

 

Sporočilo v izvirniku

V nadaljevanju tako v izvirniku objavljamo odgovor NK Posavje Krško na zjutraj objavljeno pismo.

Odgovor na objavljeni dopis nepodpisanih staršev na e-Posavju

V treh mesecih od začetka delovanj novega krškega nogometnega kluba v NK Posavje Krško z zadovoljstvom gledamo na prehojeno pot. Več kot 100 otrokom smo pod vodstvom 15 posavskih trenerjev omogočili redno strokovno vadbo in prijateljske tekme. Vzpostavili smo novo celostno podobo NKPK in z aprilskim sprejemom kluba v Nogometno zvezo Slovenije pridobili tudi pravico za začetek igranja uradnih ligaških tekem v sezoni 2019/20.

V NK Posavje Krško smo osredotočeni na prihodnosti in kako lahko še izboljšamo naše treninge, zato ne želimo komentirati dela naših tekmecev ali se ukvarjati s preteklostjo. Kljub vsemu smo se v NK Posavje Krško po prebrani izjavi nekaterih staršev otrok vadečih v NK Krško (Oglasili so se starši U15, kadetov in mladincev NK Krško, e-Posavje, 20. 5. 2019) odločili še enkrat zapisati pojasnilo o vzrokih za ustanovitev novega kluba in odgovoriti na nekatere očitke.

Kdo je zapustil koga in zakaj?

Dne 24. januarja 2019 smo v sporočilu za medije zapisali:

Zato ker imamo odgovornost do otrok in staršev bomo še naprej delali na igriščih Stadiona Matija Gubca v dobro Krškega in Posavskega nogometa. To pa bomo počeli toliko dolgo dokler bo spoštovana naša medsebojna pogodba.

Teden dni po objavi sporočila je vodstvo NK Krško brez vnaprejšnjega opozorila, pogovora ali predloga o usklajevanju medsebojne pogodbe enostransko prekinilo sodelovanje z NŠ NK Krško. Dejstvo, da so trenerjem ponudili v podpis nove pogodbe še ne pomeni, da si je vodstvo želelo ali prizadevalo za nadaljevanje sodelovanja z vodstvom in trenerji NŠ NK Krško. Odločitev, da vsi trenerji zapustimo NK Krško in Nogometno šolo, ki je veljala za eno izmed najboljših v Sloveniji res ni bila lahka, je pa kljub vsemu moralno pravilna, finančno stabilna ter dolgoročno - razvojno naravnana.

Trenerji mladih smo prvi, ki se zavedamo, da so v nastali situaciji najkrajšo potegnili naši nogometaši, ki so čez noč ostali brez kluba, kot so ga poznali. Razočaranje je seveda veliko – pri njih, njihovih starših in pri trenerjih mladih. A odgovornost, da je prišlo do tega ima le trenutno vodstvo NK Krško.

Negativne finance NK Krško razlog za spor

Trenerji mladih smo vodstvo NK Krško že od 2018 dalje opozarjali, da vodijo naše takrat še skupno podjetja nestrokovno in finančno neodgovorno ter s tem ogrožajo obstoj kluba. S težavami nismo želeli obremenjevati javnosti, saj smo verjeli, da bo prevladal razum. NK Krško je v teh dneh priznalo, da ima 801.000 evrov odprtih obveznosti do različnih virov sredstev, klub na prvi stopnji od NZS ni dobil licence za tekmovanje v prvi slovenski ligi, v ligi je že izpadel, na igrišču prevladujejo tujci, tribune so prazne.

Usmerjeni v razvoj domačih igralcev

Tako kot v preteklosti si bomo tudi v prihodnje prizadevali, za razvoj domačega trenerskega in igralskega kadra. V sezoni 2017 / 2018 smo imeli v kadetski in mladinski ekipi več kot 80 % doma vzgojenih nogometašev, kar je edinstven primer v Sloveniji, na tem nivoju. Vedno smo spodbujali tudi vključevanje domačega kadra v članski ekipi. V sezoni 2016/2017 pod vodstvom Roka Zorka je bilo na odločilni tekmi 1. SNL v igri 5 domačih nogometašev in 8 Slovencev v prvi postavi. V omenjeni sezoni 2016/2017 smo si z 38. točkami zagotovili 8. mesto in obstanek v 1. SNL.

Trenerji mladih v Krškem smo z veliko entuziazma, znanja in pripadnosti Krškemu zgradili eno najuspešnejših zgodb mladinskega nogometa v Sloveniji, kar so nam priznavale številne največje nogometne sredine. Na Nogometno šolo NK Krško bomo vedno ponosni in jo bomo imeli večno v sebi, a ta je danes le še lep spomin. Usmerjeni smo v prihodnost. Prepričani smo, da smo sposobni takšno oziroma še boljšo zgodbo ponoviti v NK Posavje Krško. Z generacijami novih mladih Krčanov in Posavcev in tudi s tistimi, s katerimi smo že delali in so se oziroma se bodo želeli priključiti naši zgodbi.

NK Posavje Krško
Vodja mladinskih selekcij Rok Zorko

Datum: 20.05.2019

(bš)

krško
nk krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja