Skip to main content
V Posavju 7.1° C Četrtek, 25. 2024
27.09.2021
13:44
Fight Club Shony v Kranju
Foto: Fight Club Shony
Na mednarodnem karate turnirju v Kranju je v soboto nastopilo 305 tekmovalcev iz 60 klubov iz šestih držav, odlično so nastopile tudi brežiške karateistke. Domov so se vrnile z osmimi medaljami.

V Kranju osem medalj za Sašo, Tjašo in Ano

KRANJ Saša in Tjaša Petković ter Ana Sever nastopile vsaka v treh kategorijah in v osmih nastopih osvojile pet zlatih in tri srebrne medalje. Saša Petković je bila statistično najuspešnejša tekmovalka, saj je bila v osmih dvobojih kar sedemkrat uspešnejša od svojih nasprotnic, edini poraz pa ji je v finalu borb mladink nad 68 kilogramov zadala klubska kolegica Ana Sever. V kategoriji kadetinj do 54 kilogramov je vse svoje nasprotnice ugnala Tjaša Petković, v kategoriji kadetinj nad 54 kilogramov je sestrin uspeh dopolnila Saša. Obe dekleti sta nastopili tudi v "open" kategoriji, kjer ni težnostne omejitve in sestri sta, vsaka po svoji strani žrebne liste, izločile vse nasprotnice in se srečali v finalu, kjer je bila boljša starejša od sester Petković.

V kategoriji mladink nad 68 kilogramov sta uspeh klubskih finalistk ponovili Ana Sever in Saša Petković, v trdem in čvrstem boju je slavila Ana, ki je nastopila še pri mladinkah v "open" kategoriji in bila srebrna, na najvišjo stopničko pa je stopila tudi pri članicah nad 69 kilogramov. Z osvojenimi petimi zlatimi in tremi srebrnimi medaljami so samo tri dekleta v konkurenci 60 klubov Fight Clubu Shony priborila skupno tretje mesto v končni razvrstitvi najuspešnejših klubov turnirja.

Fotogalerija (Foto: Fight Club Shony):

(eP)

borilni športi
brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja