Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
20.05.2019
19:50
Grafika: ePosavje
V nadaljevanju objavljamo izjavo za javnost staršev selekcij U 15, kadetov in mladincev Nogometnega kluba Krško. "Naši fantje so doživeli velik šok," pravijo v sporočilu. Več v nadaljevanju:

Pridruži se nam na Facebook strani ePosavje.com:

Zdaj so se oglasili še starši starejših selekcij

KRŠKO V ponedeljkovem dopoldnevu so na naslove medijev svoje videnje dogodkov v Nogometni šoli NK Krško posredovali še starši selekcij U15, kadetov in mladincev Nogometnega kluba Krško. Tistih nogometašev, ki so "izviseli" v zraku ob znanih dogodkih v krškem nogometnem klubu. "Fantje in starši smo zelo razočarani, da so nas vsi trenerji zapustili in tudi, ko na spletu spremljamo kako novoustanovljena Nogometna šola deli zastonj opremo. Naši fantje nikoli ničesar niso dobili zastonj. Vsako majčko, trenirko, kapo, bundo, vse priprave in tudi turnirje v tujini je bilo potrebno plačati in to vedno z gotovino. Računi v Nogometni šoli NK Krško niso obstajali," pravijo v sporočilu, ki ga objavljamo v nadaljevanju.

Izjava za javnost staršev selekcij U15, kadetov in mladincev NK Krško:

Ko so se strasti okoli nogometa v Krškem malce umirile, se želimo oglasiti še starši nogometašev selekcij U15, kadetov in mladincev in opisati izkušnjo nas in naših fantov glede dogodkov v preteklih mesecih. Naši fantje so doživeli velik šok, ko jim je vodja Nogometne šole Rok Zorko povedal, da vsi trenerji prekinjajo sodelovanje z NK Krško, in še večjega ob tem, ko jih je seznanil, da bodo ustanovili novo Nogometno šolo, kjer prostora za njih žal ne bo, zaradi česar se morajo odločiti ali bodo svojo pot nadaljevali v NK Krško, šli v drug klub (dobili so tudi izpisne liste) ali enostavno zaključijo svojo nogometno kariero. Postavljeni so bili pred dejstvo, kaj narediti in veliko se jih je odločilo, da nogometno pot nadaljujejo v NK Krško. Tudi v tem primeru se je vodja nogometne šole zelo angažiral in zgolj in samo poskrbel za fante, ki jih je v tej sezoni pripeljal iz okoliških klubov. Kot pogosto do sedaj pa pozabil na fante, ki so zrasli v NK Krško. Ravno to, kar dolgoletni vodja NŠ NK Krško sedaj očita NK Krško, da igrajo sami tujci, je počel on pri selekcijah kadetov in mladincev (nenazadnje – nekaj časa je bil tudi trener članske ekipe, po naših podatkih tudi takrat ni igralo veliko domačinov). Večinoma so namreč igrali fantje iz ostalih klubov, ki so imeli poleg tega menda še ogromno ugodnosti. Veliko fantov, ki so od začetka trenirali v Nogometni šoli NK Krško, pa je sedelo v rezervi. Ob tem se starši sprašujemo, kje se je zalomilo, da trenerjem ni uspelo vzgojiti več domačih fantov, ki bi igrali v prvi postavi.

Fantje in starši smo zelo razočarani, da so nas vsi trenerji zapustili in tudi, ko na spletu spremljamo kako novoustanovljena Nogometna šola deli zastonj opremo. Naši fantje nikoli ničesar niso dobili zastonj. Vsako majčko, trenirko, kapo, bundo, vse priprave in tudi turnirje v tujini je bilo potrebno plačati in to vedno z gotovino. Računi v Nogometni šoli NK Krško niso obstajali.

In če pustimo ob strani materialne dobrine, ki so na koncu najmanj pomembne, žalosti dejstvo, da z javnimi objavami in žalitvami sedanjih trenerjev v NK Krško in očitkih o njihovi nacionalnosti ter njihovem pedagoškemu znanju, največ povedo o sebi tisti, ki to pišejo in kaže na zelo nizek nivo komunikacije. Žal, vsi akademski naslovi, pedagoško znanje in po njihovih kriterijih tudi ustrezna nacionalnost, bore malo pomagajo, če v prvi vrsti nisi ČLOVEK. Trenutni trenerji v NK Krško so ljudje z velikim srcem, izjemni motivatorji, s korektnim odnosom, z ogromno nogometnimi izkušnjami in znanjem, neobremenjeni s politiko in preteklostjo, predvsem pa imajo empatijo in kulturo dialoga.

Želeli bi vam sporočiti še to, da smo se kljub temu, da ste nas zapustili in niste poskrbeli za nas, odločili ostati v nogometu in fantje še naprej z veseljem trenirajo na kakovostnih treningih, imajo plane treningov znane vnaprej, organizirane prevoze…Žal pa so rezultati takšni kot so, saj ste z željo, da izpadejo iz 1.lige NZS odpeljali večino kadetov in mladincev in sedaj naši fantje igrajo večinoma s starejšimi od sebe. Kot je znano, je bila selekcija U15 tudi v igri za prvaka 1.lige NZS vzhod, a je bil velik del ekipe (7 igralcev) primoran na pomoč priskočiti kadetom in kadeti morajo pomagati mladincem. In potem se javno pojavljajo statistike o doseženih točkah in golih v drugem delu sezone? Kako nepošteno do fantov, ki se borijo kot levi v drugem delu sezone. Vemo, kaj je statistika, a vendarle...Kakšno sporočilo je s tem poslano našim fantom? Najmanj negira vašo razvrednoteno parolo – vse v dobro otrok, fantov. Nekateri trenerji bivše nogometne šole hodijo na tekme naših fantov...Zakaj? V podporo? Po drugi strani pa lahko fantje berejo slabo statistiko, ki prav nič ne pove o trenutni situaciji, o razmerah na tekmah, o njihovi pripravljenosti pomagati, o njihovem trdem delu, borbi, zagnanosti in požrtvovalnosti. Če je bila ta statistika namenjena komu drugemu, ki naj bi bil krivec nastale situacije, bi bila ta statistika posredovana njemu, seveda, če bi šlo zgolj za dober namen.

Želeli bi vas ponovno opozoriti, da ste selekcije U15, kadete in mladince zapustili vi, ne mi vas, zato vas pozivamo, da nas ne zasledujete, pišete o nas negativnih stvari, nam škodujete in če tudi ne premorete lepe besede za fante, ki so bili dolga leta vaši varovanci, vsaj skušajte slediti misli - živi in pusti živeti - in nogometni svet v Krškem bo za vse gotovo lepši. Pa srečno!

Starši selekcij U15, kadetov in mladincev NK Krško

* imena in priimki podpisanih staršev so znani uredništvu *

(bš)

nk krško
krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja