Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
08.07.2020
13:10
Okinavski dan 100 kat v Karate klubu Brežice
Foto: Karate klub Brežice
V Karate klubu Brežice so se trenerji odločili, da poskusno organizirajo »dan 100-ih kat«, ki je postalo simbol okinavskih boričnih veščin kot – Dan karateja na Okinavi.

"Okinavski Dan 100-ih kat"

BREŽICE Dogodek je nastal kot navdih klasične karate fraze – 百練剛 - “treniraj močno 100 krat”! Do sedaj se je dogodka na Okinavi (Japonska) udeležilo že mnogo karateistov celega sveta , ki so uspešno končali izziv »dan 100-ih kat« kar pomeni, da si enostavno izbereš kato / kate in jih ponavljaš dokler ne prideš do 100 ponovitev. Na vsakem posamezniku je ali bo izbral manj težavno ali bolj težavno kato, saj je to izziv posameznika, da pride do cilja.

Fotogalerija (Foto: Karate klub Brežice):

V klubskem emblemu Karate kluba Brežice so tudi japonske pismenke, ki pomenijo »NINTAI RYOKU«, kar v prevodu pomeni, da moramo vztrajati na svoji poti dokler ne pridemo do cilja. In prav to delamo v brežiškem klubu, vztrajamo na naši karate poti, nabiramo znanje od vsakogar ter ga delimo naprej po vzoru pregovora: "Če je osvojitev stopnje pasu tvoj cilj, boš odnehal trenirati, ko ga dosežeš! Če je znanje tvoj cilj, pa nikoli ne odnehaš trenirati!"

Karate klub Brežice

karate klub brežice
brežice
fotogalerija

Pridružite se nam