Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
04.04.2019
15:30
Grafika: ePosavje
Zoran Omerzu, predsednik NK Krško, je med in po novinarski
konferenci ščitil klub in ljudi, ki delajo za klub srcem. Omerzu, 41-letni nekdanji
nogometaš, je spregovoril o odprtih vprašanjih.
Zoran Omerzu, predsednik NK Krško
Zoran Omerzu, predsednik NK Krško

Je še kaj za dodati v zvezi z incidentom in vandalizmom na igrišču NK Krško?

Ne. Svoje bodo opravili policisti Policijske postaje Krško in kolegi kriminalisti. Verjamem, da bodo potrkali na prava vrata in storilce dobili. Od tu naprej v NK Krško prepuščamo primer odvetnikom, pravnikom in sodišču. Prepričan sem, da bodo storilci razkrinkani. V Nogometnem klubu Krško se ne pustimo ustrahovati nikomur. Verjamemo v delo policije in sodstva.

Kako komentirate objave v nekaterih medijih, da klub ne porablja namensko UEFA sredstev za mlajše selekcije? Je to res?

Klub deluje po povsem strogih pravilih. Imamo tudi zunanjega finančnega revizorja. Vsa leta do sedaj so se - in tudi v letošnji sezoni se bodo porabila UEFA sredstva - namensko – za mladinski nogomet. V kolikor temu ne bi bilo tako, do teh sredstev nismo upravičeni in tudi drugega dela teh sredstev, za letošnjo sezono ne bi dobili.

Zakaj je NK Krško 30. aprila 2018 enostransko odstopil od pogodbe, sklenjene z JSP Sports Group AG, z dne 18. julija 2016, in kaj to finančno pomeni za klub? Kdo je odgovoren?

Razlog za odpoved pogodbe je bila kršitev s strani JSP Sports Group AG. S tem, ko smo v NK Krško prekinili pogodbo, smo v resnici zavarovali interese kluba. Šlo je za poslovno sodelovanje, kjer se vložek JSP povrne le v primeru prodaje igralcev – gre za poslovno tveganje, česar se je investitor ob podpisu pogodbe zavedal. Res pa je, da je podjetje JSP sprožilo pravni spor in se bo zadeva reševala po sodni poti.

Ali lahko zagotovite, da je finančno stanje v NK Krško stabilno in pod nadzorom?

Da. Z vso odgovornostjo in resnostjo trdim, da se finančno stanje v NK Krško postopoma stabilizira – držimo se finančnega plana. Zaradi izpada pogodbenih obveznosti z JSP, smo proračun članskega moštva znižali za polovico – v primerjavi z lanskim letom.

Pozivam starše, naj svoje otroke pripeljejo nazaj v klub. Nikomur nismo nič zamerili, nikogar ne obsojamo, želimo si delati kakovostno z mladimi in to jim lahko tudi omogočimo. Vadnine za otroke, stare od 7 do 11 let, do začetka novega šolskega leta ne bo.

Zoran Omerzu, predsednik NK Krško

Kaj se v resnici zdaj dogaja z nogometno šolo NK Krško, potem ko je prišlo do razhoda med dozdajšnjimi organizatorji šole in klubom. Kaj lahko sporočite staršem otrok?

Nogometna šola je prihodnost NK Krško. To trdim z vso gotovostjo in poštenostjo do kluba, klubskih delavcev, staršev in igralcev.

Kakšen status ima zdaj nogometna šola v klubu?

Po novem je nogometna šola dejansko del NK Krško. Dosedanje odnose s pogodbenim izvajalcem mladinskega nogometa v nogometni šoli NK Krško smo prekinili, ker je to dobro za klub, za tako odločitev imamo argumente v korist NK Krško.

Bo imel NK Krško tudi v prihodnje svojo nogometno šolo, vredno kluba po kakovosti?

Za razvoj mladih nogometašev imamo zagotovljen proračun in odlično infrastrukturo za njihov razvoj. Zgradili smo novo trenersko ekipo in imenovali novega vodjo nogometne šole. Z namenom, da se ''nogometna šola tipa ND Posavje'' nikoli več ne ponovi, smo sprejeli tudi nov statut. Imamo nekaj res izjemnih generacij in najbolj veseli bomo, ko bodo vstopili v člansko garderobo NK Krško.

Kako boste prepričali mlade nogometaše, da se vrnejo v klub?

Vsi so dobrodošli. Pozivam starše, naj svoje otroke pripeljejo nazaj v klub. Nikomur nismo nič zamerili, nikogar ne obsojamo, želimo si delati kakovostno z mladimi in to jim lahko tudi omogočimo. Vadnine za otroke, stare od 7 do 11 let, do začetka novega šolskega leta ne bo.

(bš)

krško
nk krško
intervju

Pridružite se nam

Novice iz Posavja