Skip to main content
Torek, 19. marec 2024
21.01.2022
14:16
Članska ekipa RK Krško
Foto: arhiv ePosavje
Krški rokometaši so ostali brez tekme v Gorišnici, a so pred nadaljevanjem sezone predstavili še dve okrepitvi. Sredi novembra odpadlo tekmo zaradi virusa so prestavili na kasnejši termin.

Tekmo z Gorišnico prestavili še drugič

KRŠKO V posavskem rokometnem svetu je v zadnjih tednih živahno, v pripravah na nadaljevanje 1. B slovenske rokometne lige so v sevniškem klubu razkrili ime novega trenerja, v krški ekipi so predstavili prvo okrepitev, ko se je v zeleno ekipo vrnil Gašper Dular, v petkovem večeru pa bi morali Krčani v gosteh odigrati zaostalo srečanje 8. kroga lige. A je tudi ta tekma odpadla.

13. novembra ni šlo, 21. januarja pa tudi ne

Krčani bi morali tekmo 8. kroga 1. B slovenske rokometne lige odigrati sredi novembra, v soboto, 13. novembra, a je takrat zaradi virusa v ekipo RD Moškanjci - Gorišnica odpadla. Pred nadaljevanjem prvenstva v novem letu so želeli tekmo odigrati v petek, 21. januarja, a je tudi ta termin padel v vodo. Kdaj bodo odigrali zaostalo tekmo zaenkrat še ni znano, po urniku imajo krški rokometaši naslednje srečanje v sredo, 26. januarja, ko v Krško na obračun 1/16 finala Pokala Slovenije prihajajo Slovenjgrajčani. 

Alen Zorič, Matej Košir

Dve novi okrepitvi

V krškem klubu pred nadaljevanjem sezone še naprej iščejo rešitve na različnih položajih na igrišču. Tako so po predstavitvi Gašperja Dularja zdaj razkrili še dve novi imeni, ekipi sta se pridružila krožni napadalec Matej Košir (na fotografiji desno) in srednji zunanji Alen Zorič.

Matej Košir

Po poškodbi Škafarja (zadnje srečanje v prednovoletnem času je končal s poškodovanim nosom, kasneje pa je opravil še operacijo na kolenu) so v krški ekipi vrzel na mestu krožnega napadalca zapolnili z novim imenom. Matej Košir ima veliko izkušenj v 1. in 1.b ligi, če lani je bil član prvoligaša iz Dobove, v letošnji sezoni je igral za ŠD Mokerc - KIG. "S Krškim smo bili v stiku že po koncu lanske sezone, sedaj pa smo se dogovorili za sodelovanje. Ekipa me je lepo sprejela, dobro treniramo, tako da so občutki ob prihodu zelo dobri. Želim si, da uspešno nadaljujemo sezono ter s pomočjo navijačev dosežemo, da Krško vrnemo v 1.ligo," je povedal Košir.

Alen Zorič

Na sredini igrišča bo konkurenco dopolnil Alen Zorič, po sezoni in pol igranja v Sevnici se vrača v domači klub. Zorič se veseli vrnitve v Krško in "komaj čakam začetek drugega dela sezone. Ekipa je zelo močna in pričakovanja so visoka. Trenutno nam kaže zelo dobro a čaka nas še ogromno dela."

(eP)

krško
rokomet
rokometni klub krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja