Skip to main content
V Posavju 4.8° C Torek, 23. 2024
11.08.2021
13:18
Glaser, Sintič, RK Krško
Foto: arhiv ePosavje
V Rokometnem klubu Krško so pred novo sezono 1.B slovenske rokometne lige predstavili dva povratnika v krško ekipo, so se pa za sodelovanje zahvalili deveterici igralcev.

Krčani okrepljeni v novo sezono 1. B rokometne lige

KRŠKO V lanski čudni, korona, rokometni sezoni so krški rokometaši v 1. B slovenski rokometni ligi osvojili 3. mesto. Spogledovanje s prvoligaško druščino bodo nadaljevali v novi sezoni, pred katero so že predstavili dve novi, stari imeni. V uvodu sezone, priprave nanjo so v domači dvorani začeli 6. avgusta, sta se članski ekipi pridružila Marko Sintič in Patrik Glaser

Sintič: "Verjamem, da imamo dobro ekipo"

Marko Sintič je v zadnjih štirih sezonah igral na najvišji ravni, saj je bil eden od nosilcev igre dobovskega prvoligaša. Za Sintičem so uspešne prvoligaške sezone, najbolj si bo zapomnil sezono 2019/2020, ko je postal drugi najboljši strelec lige. K odločitvi za selitev nazaj v Krško je, tako Sintič, vplivalo več dejavnikov. "Najbolj pa to, da bom znova zaigral z nekaterimi fanti, s katerimi sem začel svojo rokometno pot," pravi Krčan, ki je v soboto praznoval svoj 24. rojstni dan.

"Liga bo zelo izenačena"

O letošnji 1. B ligi pravi, da bo zelo izenačena. Kakor dodaja, "si veliko ekip želi preboja v višji rang tekmovanja. Verjamem, da imamo dobro ekipo in, da lahko ob malo športne sreče in sezoni brez večjih poškodb posežemo proti vrhu lestvice." Iz lanske prve lige so se poslovili Novomeščani in Izolani, napredovali pa so rokometaši Radovljice - Cerklje in člani RD Moškanjci - Gorišnica.

Glaser: "Želim si, da z ekipo dosežemo zastavljene cilje in napredujemo"

Patrik Glaser je drugi otrok krškega rokometa, ki se vrača v objem Leteče dvorane. "Vesel sem, da sem se uspel dogovoriti za sodelovanje v Krškem, ker gre za dobro organiziran klub s prvoligaškimi ambicijiami," je optimističen po letu dni igranja v Dobovi in v 1. slovenski rokometni ligi.

"Vračam se v domači klub"

Glaser si želi, da bi z ekipo dosegli zastavljene cilje in napredovali v tako željeno 1. rokometno ligo. "Sem motiviran in željan dokazovanja. Verjamem, da bomo s pomočjo domačih navijačev dosegli vse zastavljene cilje," je še povedal 23-letnik, ki je lani v modre dresu Dobove odigral 25 tekem in dosegel 28 zadetkov.

Domen Škalički

Devet jih v novi sezoni ne bo v krškem dresu

V novi sezoni pa v krškem dresu ne bodo več igrali Gašper Perko, Matic Kastelic, Luka Požeg, Dejan Lipej, Nik Rantah, Toni Glogovšek, David Ban, Domen Škalički, Nejc Vencelj. Kot smo že poročali, sta se Rantah in Glogovšek preselila v Dobovo.

(bš, ep)

rokomet
rokometni klub krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja