Skip to main content
V Posavju 4.4° C Četrtek, 25. 2024
05.04.2022
13:40
Pišečki badmintonisti so v soboto in nedeljo sodelovali na dveh tekmovanjih, v Lendavi in v Kozjem.

Pišečki badmintonisti na dveh turnirjih

Lendava

V soboto je v Lendavi potekal prvi dan v slovenski badmintonski ligi za sezono 2022. Zaradi tehnične napake je ekipa Badmintonskega kluba Pišece morala novo sezono začeti v tretji ligi. Kljub takšni odločitvi Badmintonske zveze Slovenije se je uprava kluba odločila, da nastopi v polni zasedbi in se tako kar se da hitro poizkusi uvrstiti nazaj v drugo ligo. V Lendavo so tako odpotovali v zasedbi Toni Hotko, Ivan Hotko, Tadej Škof, Renata Matić in Katarina Kevo ter se iz domov vrnili s polnim izkupičkom. Tekmi proti BK Mengeš in BK Olimpija 2 so dobilii z rezultatom 5:0. Zagotovo največji tekmec in ekipa, ki ima malo večjo tradicijo in željo po vrnitvi v drugo ligo, BK Mladost Lendava je prav tako slavila z dvema zmagama in identičnima rezultatomo. Prav naslednja tekma, ki bo na sporedu 11. junija na Mirni, bo tekma med BK Pišece proti BK Mladost Lendava in bo odločala o prvem mestu v skupinskem delu ter tako prednost v play offu za vstop v drugo ligo v novi sezoni.

Kozje

V nedeljo pa je številčna moška članska ekipa odpotovala čez Orliški hrib, kjer so nastopili na ekipni Kozjanski ligi, ki je potekala čez celotno zimsko sezono in jo je vrhunsko organizirala Športna zveza Kozje. Ekipa BK Pišece je brez večjih težav slavila skupno zmago v ligi in na zaključnem turnirju vseh nastopajočih v ligi. Zmagovalec nedeljskega turnirja je postal Toni Hotko, drugo mesto je osvojil starejši brat Ivan Hotko, medtem ko se je brona razveselil Gregor Božič. Kozje sicer ni član krovne organizacije oziroma Badmintonske zveze Slovenije, si pa to zagotovo zasluži, je na zaključni nedeljski prireditvi poudaril Tadej Škof, sicer predsednik komisije za rekreacijo, veterane ter promocijo badmintona pri Badmintonski zvezi Slovenije.

18. aprila turnir v Kozjem

Predsednik Športne zveze Kozje Roman Gradišek in Tadej Škof sta z veseljem po podelitvi vse navzoče povabila na prvi odprti turnir v badminton, ki bo potekal v ponedeljek, 18. aprila, v večnamenski dvorani Kozje. Organizator je obljubil, da se bo potrudil in da bo turnir izpeljal na najvišjem nivoju, medtem ko je Tadej prevzel odgovornost in zavezo o povabilih, da se bodo turnirja udeležili igralci iz celotne Slovenije in tudi kakšen igralec iz Hrvaške.

Fotogalerija (Foto: Badminton klub Pišece):

badminton klub pišece
brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja