Skip to main content
V Posavju N/A° C Četrtek, 18. april 2024
29.08.2022
10:27
Badminton klub Pišece
Foto: Badminton klub Pišece
Badminton klub Pišece se po poletnih počitnicah in 40-dnevnem premoru vračajo v dvorane. Na klubskem sestanku pred začetkom nadaljevanja sezone si je klub zastavil kar visoke cilje.

Pišeški badmintonisti vstopajo v novo sezono

BREŽICE Pionirska in kadetska ekipi sta prejšnji teden izvedli priprave v Ravnah na Koroškem. Skupaj s BK Medvedgrad Zagreb, BK Mengeš in domačini iz BK Karizma so se pripravljali na nadaljevanje naporne sezone. Na Koroškem sta se za nadaljevanje skupnega sodelovanja odločila predsednik Tadej Škof v obliki glavnega trenerja igralcev iz Pišec kot Renata Horvat Vrbnjak kot ena največjih badmintonskih strokovnjakinj na Hrvaškem za skupne tedenske treninge pionirske in kadetske ekipe iz Pišec.

Mladinska, članska in seniorska ekipa iz Pišec ostaja v istem trenerskem kadru kot do sedaj. Za takšno mednarodno sodelovanje so se v klubu iz Pišec odločili predvsem zaradi trenutno lepega števila domačih nadarjenih igralcev in ker klub oziroma regija nima trenerskega kadra si bo klub pomagal s vrhunsko šolano badmintonsko trenerko iz Zagreba. Seveda bo to zgolj pomoč glavni trenerki Maji S. Donevski, ki bo prav tako povečala svojo aktivnost pri najmlajših igralcih.

Za nadaljevanju sezone si je klub postavil jasne in visoke cilje, zato so oblikovali tako imenovane zlate, srebrne in bronaste skupine v vseh vadbenih skupinah.

V zlatih skupinah so tako Jan Hotko, Laura Gerjevič Mataln, Mihael Škof Vrabec, Mark Matjašič, Tea Šuler, Nej Bizjan, Anej Sušin, Blaž Plevnik, Aljaž Ogorevc, Liam Toni Sironjič. Vsi našteti so v vadbenih skupinah pionirjev, kadetov in mladincev, na katere bodo v klubu posvetili več pozornosti. Vsi ostali vadeči se nahajajo v srebrnih in bronastih skupinah. Za člane in seniorje se klub ni odločil za podobno shemo, saj je klubska politika jasna, da je prioriteta kluba, da se klub vrne v 2. slovensko badmintonsko ligo ter da ima klub na članski jakostni lestvici vsaj 5 igralcev med prvih 50 igralci v Sloveniji ter dve igralki med 30. na jakostni lestvici.

Pred klubskimi izzivi izpostavljajo nastop pionirjev in kadetov na 28. TEM Mirna 2022, ki bo prihodnji vikend potekal v Mokronogu - Mirni na katerem bo nastopilo več kot 200 igralcev iz 10 držav. Konec meseca bodo pionirji in kadeti nastopili na močnem mednarodnem turnirju v Zagrebu, medtem ko člane čaka finalni dan SBL ter AB BZS turnir.

Fotogalerija (Foto: Badminton klub Pišece):

Že v nedeljo, 11. septembra, bo v Globokem na mivki 2. Slovenija open v air badmintonu ter v soboto, 17. septembra, kolesarski vzpon na najvišjo točko občine Brežice. Veliko več sodelovanja bodo namenili tudi osnovnim šolam v Pišecah in Globokem.

V mesecu oktobru bodo obeležili 20-letnico kluba na zabavno športni način, saj v soboto, 15. oktobra, pripravljajo tako športne igre, badmintonska srečanja kot večerno veselico v večnamenski dvorani Pišece. Organizirali bodo tudi pohod na najvišji vrh občine Brežice Veliki Špiček ter kopico manjših prireditev.

V klubu so lahko zelo ponosni, da je bil klub pohvaljen s strani Badmintonske zveze Slovenije, ker je bil zelo aktiven pri organizacijski pomoči Evropskega seniorskega prvenstva, ki je bil v dvorani Stožice meseca avgusta. "Zveza je za večja tekmovanja pooblastila Tadej Škofa kot vodjo projektov pri BZS, ki pa je že na svojem prvem projektu pokazal, da je vešč takšnih stvari in prvenstvo skupaj s ekipo pripeljal vrhunsko do konca. Že čez 3 tedne ga čaka nov projekt na Otočcu, kjer bo potekal Slovenia Junior Yonex 2022 in bo prav tako vodil celoten projekt," dodajajo v klubu.

V Pišecah si želijo, da bi pred začetkom naslednjega leta eno osebo postavili na plačilno listo kluba ter tako še bolj dvignili nivo badmintona kot celotnega športa oziroma aktivnosti.

Iz kluba tudi sporočajo, da so zelo zadovoljni s sodelovanjem tako s svojo matično zvezo kot mednarodno Športno zvezo ADO, Športno zvezo Brežice in občino Brežice.

Vse bolj ponosni pa so v klubu tudi na klubske aktivne sekcije kot so kolesarska, odbojkarska, planinska in društvena. Veseli jih dejstvo, da slogan preprosto najboljši postaja njihov zaščitni znak in da postajajo eden od najbolj urejenih badmintonskih klubov v Sloveniji.

(Badminton klub Pišece, eP)

badminton klub pišece
brežice
fotogalerija

Pridružite se nam