Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
09.04.2019
10:58
Foto: Plesni klub Lukec
Sobota, 6. aprila 2019, je bila ena najbolj pestrih plesnih dni v letošnji sezoni, saj so se plesalci Plesnega kluba Lukec udeležili kar treh plesnih tekmovanj. V nadaljevanju rezultati in fotografije

Pokalni turnir v modernih tekmovalnih plesih

Na pokalnem turnirju v modernih tekmovalnih plesih v Šenčurju pri Kranju je nastopila mladinska modern solistka Žana Colarič, ki si je v močni konkurenci 25 deklet priplesala polfinale in končno 13. mesto.

Križevci Dance cup

Druga ekipa plesalcev se je udeležila plesnega festivala Križevci Dance Cup na Hrvaškem, kjer je sodelovalo 38 plesalcev Lukca od tega 17 iz Plesnega kluba Lukec Brežice. Slednji so zaplesali v kategoriji hip hop otroških formacij in osvojili 1. mesto. V skupini Xplosion so zaplesali: Eva Tomše, Melani Kržičnik, Larisa Galič, Tjaša Aleksandra Komočar, Corinna Plečko, Taja Per, Žana in Zoja Supančič, Ajda Ivanšek, Alma Huremović, Julija Slaček Pavuna, Gala Košmrlj Černoš, Noa Urša Ribič, Manca Lubšina Rašović, Ema Plejič, Tia Polovič Štojs in Nika Lipej. Za skupino je bil to prvi nastop na festivalu in odlično so se odrezali.

Prav tako je svoj krstni nastop opravila skupina Squad 66, ki je nastopila v kategoriji hip hop mladinskih formacij in tudi oni so si prepričljivo priplesali 1. mesto. Nastopili so: Lana Zevnik, Lara Arh, Maruša Martinkovič, Nika Kerin, Nika Zorko, Nela Šiška, Samo Pleterski, Taja Pirc, Lana Lamovšek, Larissa Fišter, Natalija Penič, Tinkara Kranjčevič, Tjaša Bukovec, Žiga Globevnik, Manca Ančimer, Taja Mikulanc, Lina Planinc, Lana Likar Puntar in Gregorič Patricija.

Na festivalu v Križevcih sta nastopili tudi plesalki stepa Sanja Urbanč in Pika Klara Murenc in tudi oni sta v kategoriji step parov med mladinci osvojile 1. mesto.

Na festivalu v Križevcih so nas razveselili tudi končni rezultati festivala, saj sta Pika in Sanja osvojili prehodni pokal za najbolje ocenjeno plesno točko festivala. Med 100 točkami festivala so uspeh dopolnile tudi skupine Squad 66 s 2. mestom in Xplosion s 6. mestom.

King's of style

Drugo leto zapored pa se je del naših plesalcev udeležil hip hop festivala King's of Style v Zagrebu. Tega festivala pa se je udeležilo 31 plesalcev Lukca.

V kategoriji otroških malih skupin so nastopili Gašper Mikulanc, Nik Ganc, Ula Rabič Zalokar, Lija Kranjc, Lena Vintar, Nuša Kostrevc in Ema Rožman. Z odličnim nastopom koreografije Ribiči so si na koncu priplesali 4. mesto.

Med mladinskimi malimi skupinami so s koreografijo Sleepover nastopili Maruša Grmšek, Korina Vintar, Valentina Pirc, Svit Sevšek, Ema Zildžovič, Evelin Luštek in Zala Popijač. Priplesali so si finale, kjer so navdušili publiko in sodnike in si prepričljivo priplesali 1. mesto.

Med mladinskimi formacijami je nastopila skupina Madness v kateri so poleg zgoraj omenjenih zaplesali še: Ana Baznik, Ema Rožman, Klara Kostrevc, Laura Penica, Zala Kac, Neja Pacek, Nina Pacek, Popijač Zala, Daša Mustar, Ema Drenik, Lena Vintar, Nuša Kostrevc, Leticia Chiara Perc Lisec, Nina Krmelj in Pia Naja Kukec. Skupina je odlično odplesala finalni nastop in si na koncu priplesala 3. mesto.

Med članskimi malimi skupinami pa so nastopile Ana Škoberne, Eva Krošelj, Gabriela Sirovica, Kaja Popelar, Nina Škoberne in Maja Koretič Urbanč. Koreografijo Writers so si tudi one priplesale finalne ter na koncu stopničke in odlično 3. mesto. Med članskimi formacijami je 4. mesto osvojila skupina Force, v kateri so zaplesali plesalci Plesnega Vala iz Celja in plesalci Lukca, za katere so barve zastopali Maša Tekavčič, Ana Škoberne, Maja Koretič Urbanč in Eva Krošelj.

Osvojeni rezultati v tej pestri plesni soboto so odlična popotnica za sklepni del plesne sezone, ki traja do konca junija. Čestitke vsem plesalcem ter njihovih trenerjem Luki Vodlanu, Vanesi Krenker, Sebastijan Vodlanu in Mihi Pozniču.

Plesni klub Lukec Krško

krško
plesni klub lukec
fotogalerija

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja