Skip to main content
V Posavju 8.2° C Četrtek, 25. 2024
19.11.2021
08:27
Foto: POK Krško
POK Krško ima po skorajda petih letih ponovno člansko ekipo, ki je polna optimizma kljub številnim zapletom uspešno vstopila v novo sezono.

Posavski odbojkarski klub Krško s člansko ekipo

Ambicije podkrepili z Matijo Petričem, okrepili igralski kader

Končno je spet tu! Potem ko je zaradi sodelovanja z odbojkarskim klubom TPV Volley Novo mesto pred dobrimi štirimi leti svoje članice prepustil temu nekdanjemu velikanu slovenske odbojke, ima Posavski odbojkarski klub Krško ponovno člansko ekipo, ki si je že v svoji prvi sezoni po skorajda petih letih postavila zelo visoke cilje.

Klub, čigar cilj je že v prvi sezoni tvoriti sam vrh 3. članske lige zahod ter si čim hitreje priboriti napredovanje v višjo ligo, je svoje ambicije podkrepil s prihodom Matije Petriča, odličnega trenerja, ki poleg delovanja pri številnih ljubljanskih moških odbojkarskih ekipah trenutno ob POK-u vodi še eno najmočnejših ekip 1. B slovenske ženske odbojkarske lige, ekipo Mozirja.

Prav tako se je okrepil tudi igralski kader, katerega skorajda popolnoma sestavljajo domače igralke. Jedro ekipo tako predstavljajo POK-ove mladinke in kadetinje, medtem ko sta izjemno pomembni okrepitvi organizatorka igra Lea Štefanič ter sprejemalka Jasna Češnjevar, ki sta pred leti že nastopali za člansko ekipo POK-a, vmes pa sta bili ključni igralki Novega mesta. Prav tako sta se po krajšem premoru od odbojke v krški klub vrnili Lana Radej in Daša Arnšek, ki sta takoj pokazali, da še nista pozabili, kako se igra. Iz Ljubljane pa prihaja edina "tujka", ki pa so jo ostala dekleta že takoj sprejela za svojo, saj Špela Jagodic, ki igra na poziciji libera ali sprejemalke, ne skrbi za zgolj za odlične poteze na igrišču, temveč je s svojo dobro voljo in vedno nasmejanim obrazom vnesla tudi mnogo pozitivne energije v slačilnico ekipe.

Ekipa je tako nestrpno pričakovala začetek nove sezone, ki se je zanjo pričela s tekmo Slovenskega pokala, kjer pa naša dekleta niso imela sreče, saj jim je žreb namenil zelo težkega ter predvsem izkušenega nasprotnika, ljubljanski Fly Team. Krška dekleta so tako v tekmo vstopila kar nekoliko preveč impresionirana nad nasprotnikom, kar je slednji izkoristil ter dobil prvi niz s kar 25:10. Da se da igrati tudi proti tako renomiranemu nasprotniku, pa so Krčanke dokazale v nadaljevanju igre, ko so oba preostala niza izgubile na 17, ob nekoliko več zbranosti predvsem pri začetnem udarcu pa bi lahko bile še dosti konkurenčnejše.

Fly Team je tako povsem zasluženo dobil pokalni obračun, Krčanke pa so že z nestrpnostjo pričakovale začetek prvenstva, v katerem bi morale proti sebi enakim nasprotnicam končno pokazati vso svojo kvaliteto. Toda ni jim bilo usojeno … V prvem krogu so bile po predčasnem izstopu ene izmed ekip iz lige namreč proste, medtem ko jim je drugo kolo in potovanje v Izolo pokvaril koronavirus, saj Primorke niso imele dovolj zdravih igralk, da bi sploh sestavile ekipo. Večina preostalih ekip je tako odigrala že dva kola, medtem ko Krčanke še vedno niso stopile niti na igrišče.

A vendar se je čakanje izplačalo, saj je POK v tretjem krogu gostil morda celo najboljšo ekipo lige ter prvega favorita za napredovanje v višji rang, Volleyball Ljubljano, ki je po dveh suverenih zmagah zasedal vrh prvenstvene lestvice. Obe ekipi pa sta poskrbeli za pravo odbojkarsko lepotico, zmage pa so se na koncu vendarle povsem zasluženo veselile Ljubljančanke, ki so slavile s 3:1 (25:15, 23:25, 25:19, 25:19), a se verjetno namučile dosti bolj od svojih pričakovanj.

Krške odbojkarice so sicer pustile zelo dober vtis, a kaj jim je to pomagalo, ko na svojem kontu (predvsem zaradi dveh tekem manj) niso imele še nobene točke, medtem ko so nekatere ekipe imele že po tri zmage. Z gostovanja v Kranju proti Triglav Kranju II v četrtem krogu se je tako bilo nujno vrniti s prvo zmago …

Pritisk je bil tako povsem na ramenih naših igralk, ki pa so v Kranju dokazale, da resnično spadajo v sam vrh lige, saj so suvereno zmagale s 3:0 (25:12, 25:9, 25:11), obenem pa je glavni trener ekipe lahko ponudil priložnost čisto vsem igralkam. V samem zaključku zadnjega niza je tako svojo priložnost dočakala celo Neda Novaković, ki v klubu sicer opravlja vlogo trenerke in ene izmed trenerjevih pomočnic, zdaj pa je po kar nekaj letih ponovno stopila tudi na igrišče ter celo podala za zadnjo točko tekme, s katero so naša dekleta na najlepši možni način zaključila gostovanje v Kranju ter hkrati dokazala, da je trenutno stanje na lestvici (šesto mesto izmed devetih ekip) povsem nerealno.

Krške odbojkarice sicer že to soboto (20. novembra, ob 20:00 v OŠ Jurija Dalmatina Krško) čaka naslednja tekma, ko gostijo Logatec, ki se kljub vsem štirim odigranim tekmam nahaja vsega mesto pred Krčankami. Odlična priložnost, da POK-ove igralke ponovno pokažejo svojo kvaliteto!

Pripravil: Tadej Mesarič

odbojka
pok krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja