Skip to main content
V Posavju 3.8° C Četrtek, 25. 2024
31.08.2021
09:04
Gregor Podlesnik, KD Tanin Sevnica
Foto: KD Tanin Sevnica
Sevniški kolesarsji so se v soboto udeležili kolesarske dirke za Veliko nagrado Šenčurja – Memorial Bojana Udoviča, v nedeljo pa tradicionalne dirke za Pokal občine Tišina v Prekmurju.

Šenčur

Leon Klopčič drugi

V soboto so se kolesarji pomerili na Veliki nagradi Šenčurja - Memorialu Bojana Udoviča. Tekmovalci različnih kategorij so se pomerili v kriteriju, kjer so se po kvalifikacijskih dirkah najboljši uvrstili v finale. Ženske in najmlajše kategorije so namesto dirke na izpadanje vozile dirko na končni cilj. V drugi polovici dirke je nekoliko zagodlo vreme, saj je med dirko amaterjev začelo deževati. Tehnično zahtevna proga in ostri ovinki so prinesli tudi nekaj padcev, posebno na mokri podlagi.

V kategoriji Starejših mladincev je z odlično vožnjo sevniškega trenerja Boruta Pirša prijetno presenetil Leon Klopčič z drugim mestom. Smolo pa je imel Grega Podlesnik, ki je kljub udeležbi pri dveh padcih zasedel 16. mesto. Maj Starič pa je osvojil 20. mesto.

V kategoriji dečkov B je Grega Muhič zasedel 14. mesto, novinec Vik Starič pa 20. mesto.

Tišina

Na zadnjo avgustovsko nedeljo je Kolesarski klub Tropovci organiziral 11. pokal Občine Tišina, dirka je štela za Pokal Slovenije. Udeležilo se je je preko 250 tekmovalcev. Na krožni dirki so se pomerile kategorije dečkov in deklic, mlajši in starejši mladinci ter mladinke, ženske in amaterske kategorije, potekala pa je tudi dirka cicibanov in šolskih otrok. Dirka je potekala na 5 km dolgem krogu.

Grega Podlesnik z zmago v reprezentanco

V kategoriji starejših mladincev se je do suverene zmage pripeljal Grega Podlesnik, Leon Klopčič je bil šesti, Klemen Jančič deseti, Maj Starič pa je zasedel enaindvajseto mesto.

S to zmago si je Podlesnik prislužil poziv selektorja mladinske kolesarske reprezentance Andreja Cimpriča za nastop na etapni dirki v Italijanski pokrajini Ligurija. Tam bo selektor izbiral kandidate za reprezentanco za nastop na Evropskem prvenstvu v cestni vožnji v italijanskem Trentinu.

V kategoriji dečkov B sta Grega Muhič in Vik Starič zasedla petnajsto oziroma enaindvajseto mesto. Pri mlajših mladinkah je bila Katarina Jančič četrta.

(eP)

kd tanin sevnica
sevnica
kolesarstvo

Pridružite se nam

Poglejte tudi