Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
07.06.2021
14:10
Tadej Pogačar potrdil nastop na Dirki po Sloveniji
Foto: Sportida
Tadej Pogačar, član kolesarske ekipe UAE, na Dirko po Sloveniji prihaja z močno ekipo pomočnikov. Sodelujoče na dirki so razkrili tudi v ekipah Astane in Canyon dhbs SunGod.

Pogačar na posavske ceste prihaja z močno ekipo pomočnikov

KRŠKO V sredo se na Ptuju začenja kolesarska Dirka po Sloveniji. V krajih, ki jih bo dirka obiskala, je že zelo živahno, na petkovo posavsko etapo s startom v Brežicah in ciljem v Krškem se pripravljajo tudi v naših krajih. O pripravah na dirko bomo več zapisali v naslednjem zapisu, ki prihaja v ponedeljkovem zgodnjem popoldnevu.

UAE

Zdaj so že znane tudi sestave nekaterih ekip, ki prihajajo tudi na posavske ceste. Tadej Pogačar, prvo ime letošnje Dirke po Sloveniji, bo pripeljal močno ekipo pomočnikov. Poleg lanskega zmagovalca Dirke po Sloveniji bodo v belo-črno-rdečem dresu UAE nastopili še Jan Polanc, Rafael Majka, Diego Ulissi, Matteo Trentin, Rui Oliveira in Vegard Stake Laengen.

Astana

Za ekipo kazahstanske Astane bodo nastopili štirje Italijani, Španec in Kazahstanec, ko bodo dirkali Samuele Battistela, Davide Martinelli, Matteo Sobrero, Fabio Felline, Javier Romo in Nikita Stalnov.

Canyon dhb SunGod

V modročrnem dresu britanske ekipe Canyon dhb SunGod pa so nastop potrdili Matt Bostock, Thomas Mein, Rory Townsend, Rob Scott, Ryan Christensen, Max Stedman in Jacob Scott.

BikeExchange

Potrjena je tudi ekipa BikeExchange za Dirko po Sloveniji - Sam Bewly, Alexander Edmonson, Tanel Kangert, Alexander Konychev, Rob Stannard, Callum Scotson in Andrey Zeits.

Predstavimo Posavje svetu!

V petek, 11. junija, na posavskih cestah

Kolesarsko dirko po Sloveniji bodo v neposrednem prenosu prenašali na TV Slovenija 2 in Eurosportu. Posavce vseh starosti vabimo, da predstavimo Posavje svetu, kot je prav in se spodobi. Pripravljate na vašem ovinku kakšno presenečenje? Na info@eposavje.com zbiramo vaše ideje in lokacije dogodkov, da jih bomo lahko posredovali naprej pripravljalcem televizijskega prenosa. 

Enostavno: Fotkaš, posnameš, pošlješ

Na sam dan dirke nam lahko v naše elektronske nabiralnike (naj bo prek elektronske pošte ali zasebnih sporočil na Facebooku, Twitterju ali Instagramu) pošljete fotografije in videoposnetke ter tako sodelujete pri sooblikovanju največje zbirke multimedijskega gradiva s tretje etape Dirke po Sloveniji.

(eP)

krško
kolesarstvo
dirka po sloveniji

Pridružite se nam

Novice iz Posavja