Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
10.04.2019
07:40
Foto: POK Krško
Za starejšimi deklicami Posavskega odbojkarskega kluba Krško je zelo uspešna sezona,
katero so končale na 29. mestu v državi.

Končale na 29. mestu

Za malenkost oddaljene od uvrstitve v A ligo Starejše deklice Odbojkarske šole POK Krško so s turnirjem v Ljubljani zaključile letošnje državno prvenstvo. Punce so pokazale nekaj odličnih predstav in na koncu osvojile odlično 29. mesto v državi, a ostaja občutek, da bi ob kančku več sreče lahko posegle tudi dosti višje. POK-ove deklice so bile namreč po osmih odigranih tekmah ter več kot osmih urah odbojke in 365 doseženih in 303 prejetih točkah le malenkost oddaljene od izjemnega uspeha – uvrstitve v A ligo državnega prvenstva in igranja med 24 najboljšimi ekipami v državi. O potniku v A ligo je namreč odločala razlika po točkah v posameznih nizih, kjer so se za spretnejše in srečnejše izkazale odbojkarice Ženskega odbojkarskega kluba Novo mesto. »Pokovke« so tako po osmih tekmah v močni skupini J s petimi zmagami in tremi porazi osvojile tretje mesto, za Novim mestom in zmagovalcem skupine, ljubljanskim Vitalom, medtem ko so prehitele odbojkarice tretje Vitalove ekipe in Brestanice.

Med 24 najboljšimi ekipami Igranje med 24 najboljšimi ekipami v državi se je našim deklicam tako za las izmuznilo, a jih to vseeno ni preveč zmotilo, saj so se po novem sistemu tekmovanja v B ligi državnega prvenstva pomerile v izjemno močni in izenačeni skupini D za uvrstitev med 25. in 42. mestom v državi.

Poleg prve ekipe starejših deklic pa je letos prvič v zgodovini kluba v B ligi državnega prvenstva nastopila tudi druga ekipa starejših deklic, ki so jo tvorile predvsem igralke letnika 2005, ki so si z nastopi proti starejšim nasprotnicam nabirale prepotrebne izkušnje, ki jim bodo prišle še kako prav naslednje leto, ko bodo tvorile okostje ekipe starejših deklic.

Vir: Posavski odbojkarski klub

Lepe predstave in borbene igre POK-ovih odbojkaric

Tu pa so POK-ove starejše deklice pokazale svoj pravi karakter, saj so kljub vidnemu razočaranju, ko se jim je A liga za las izmuznila, tudi v B ligi dale vse od sebe in odigrale osem odličnih srečanj, kjer jih je še posebej krasila borbenost in boj za vsako žogo. Večkrat so bile prisiljene reševati tudi »match žoge« nasprotnic, da bi se vrnile v igro in na koncu po pravih epskih bitkah vendarle slavile. Na osmih tekmah so tako ponovno zbrale pet zmag in tri poraze, kar pa je tokrat le zadoščalo za drugo mesto v skupini, saj so bile na koncu boljše le igralke Odbojkarskega društva Krim. Starejše deklice Odbojkarskega kluba Krško so tako osvojile 29. mesto v državi, predvsem pa so nas celotno sezono navduševale z lepimi predstavami in borbeno igro, ki bodo lep temelj za prihodnjo sezono, ko se bodo merile z nasprotnicami stopničko višje - v kadetski državni ligi.

Druga ekipa starejših deklic tretja v skupini K

Poleg prve ekipe starejših deklic pa je letos prvič v zgodovini kluba v B ligi državnega prvenstva nastopila tudi druga ekipa starejših deklic, ki so jo tvorile predvsem igralke letnika 2005, ki so si z nastopi proti starejšim nasprotnicam nabirale prepotrebne izkušnje, ki jim bodo prišle še kako prav naslednje leto, ko bodo tvorile okostje ekipe starejših deklic. Druga POK-ova ekipa je na koncu s tremi zmagami in petimi porazi celo osvojila zelo vzpodbudno 3. mesto med petimi ekipami v skupini K.

Tadej Mesarič, POK Krško

krško
pok krško
odbojka

Pridružite se nam

Novice iz Posavja