Skip to main content
V Posavju 7.3° C Četrtek, 25. 2024
20.12.2021
09:27
Odbojkarice POK Krško v Kanalu
Foto: POK Krško
Krške odbojkarice so v zadnjih treh kolih prvega dela prvenstva osvojile šest točk ter se tik pred zimskim premorom zavihtele na četrto mesto na lestvici. V zadnjem krogu pred odmorom zmaga v Kanalu.

POK-ove članice z odličnimi rezultati zaključile leto

KANAL OB SOČI Odbojkarice Posavskega odbojkarskega kluba Krško bodo leto 2021 sklenile kot četrta ekipa 3. članske lige Zahod, potem ko so v zadnjih treh kolih kar dvakrat slavile ter osvojile točko za poraz po petih nizih. POK-ove članice so po zelo uspešnem začetku sezone (porazu proti prvemu favoritu prvenstva Volleyballu Ljubljani in zmagama nad Triglavom Kranj II ter Logatcem) nanizale dva zaporedna poraza, saj so morale priznati premoč Piranu, drugi najboljši ekipi lige, ter nekoliko nepričakovano tudi Galeb Group Robotini iz Izole.

Po manjši krizi je bilo tako nujno z Bleda prinesti novo zmago in Krčanke niso razočarale, saj so proti nasprotniku, katerega vodi legendarni slovenski trener Zoran Jerončič, pokazale morda celo najboljšo predstavo letošnje sezone ter se vrnile s prepričljivo zmago s 3:0. Krčanke so dominirale od samega začetka, saj so v prvem nizu nasprotnicam dovolile le 11 in v drugem 14 točk, nekoliko bolj izenačen je bil le tretji niz, ko so Krčanke nasprotnice strle šele v samem zaključku ter jih pustile na 19. točki. POK-ovke so tako dosegle nujno potrebno zmago za prekinitev črnega niza, saj jih je v naslednjem kolu čakala še ena najboljših ekip v ligi. V 8. krogu so namreč v Krško prispele odbojkarice ljubljanskega Vitala II, ki so v celem prvenstvu do takrat izgubile le proti Volleyballu. Krčanke so bile odločene, da znova dokažejo, da se lahko kosajo tudi z najboljšimi ekipami lige, a so v tekmo vstopile morda celo s prevelikim spoštovanjem do nasprotnika, ki se je zgodaj oddaljil ter na koncu uspel nekako še zadržati priigrano prednost ter slaviti s 25:22. A Krčanke so videle, da so nasprotnicam povsem konkurenčne, zato so samozavestno vstopile v drugi niz ter vrnile Ljubljančankam udarec z zmago 25:22. Še bolj napet pa je bil tretji niz, ki se je ponovno izšel v korist domačink, ki pa so slavile šele na razliko s 27:25. Tehtnica se je nato v četrtem nizu, edinem rezultatsko neizenačenem, ponovno prevesila v korist Vitala, ki je POK-ovim odbojkaricam dovolil vsega 15 točk. O zmagovalcu te odbojkarske poslastice je tako odločal zadnji niz, ki je bil napet do samega konca. Krčankam je kazalo odlično in ko so povedle s 13:11, se je Vital znašel v velikih težavah, na kar pa je odgovoril na najboljši možni način, saj mu je s štirimi zaporednimi točkami uspel veliki preobrat, zmaga in dve novi točki pa sta odpotovali v Ljubljano. V vrstah POK-a je seveda vladalo razočaranje, saj so bila dekleta resnično blizu ter povsem enakovredna enemu izmed glavnih favoritov prvenstva, a so se na koncu morala zadovoljiti le s točko za poraz po petih nizih.

Pred poslednjim kolom prvega dela prvenstva so tako krške odbojkarice držale peto mesto na lestvici devetih ekip, v zadnjem kolu pa je sledilo gostovanje v Kanalu ob Soči, kjer so jim nasproti stale igralke Neptun Kanala, ki so bile na prvenstveni lestvici mesto pred Krčankami. Matematika je bila preprosta, če želijo dekleta prehiteti svoje nasprotnice, se morajo iz Kanala vrniti z novo zmago.

Krčanke so jasno pokazale svoj namen in si zgodaj ustvarile lepo prednost, ko pa je na servis prispela nasprotna podajalka, se je POK-ovim igralkam sprejem popolnoma sesul. Gostiteljice so dosegle kar osem zaporednih točk, niz pa na koncu dobile s 25:21. A kot proti Vitalu so se tudi tokrat Krčanke uspešno pobrale, saj so najprej uspele dobiti drugi niz na razliko z rezultatom 26:24, medtem ko so povsem nadigrale svoje nasprotnice v tretjem, ko so jim dovolile vsega 10 točk. Toda Kanal še zdaleč ni bil razbit. Igralke so drastično dvignile svoj nivo v četrtem nivoju, medtem ko so Krčanke povsem popustile ter dosegle le 13 točk. Tekma se je tako zavlekla v 5. niz, s čimer so se nekoliko pokvarili tudi načrti članom dveh slovenskih odbojkarskih velikanov, saj so igralci Salonita in Calcita pred svojim nastopom morali počakati, da dekleta dokončajo svojo tekmo. So pa lahko odbojkarji obeh ekip uživali v še enem izjemno napetem nizu, saj so se morale Krčanke za zmago znova zelo potruditi, a so na koncu s 15:10 v samem zaključku vendarle strle žilave domačinke. Mitja Gasparini in druščina so tako lahko le zaploskali še četrti letošnji zmagi krških odbojkaric.

Odbojkarice Posavskega odbojkarskega kluba Krško so tako prvi del prvenstva zaključile s štirimi zmagami in štirimi porazi, osvojile pa so 12 točk, kar je dovolj za trenutno 4. mesto. Krčankam je na osmih tekmah pripadlo 17 nizov, medtem ko so jih izgubile 15, dosegle pa so 688 točk ter jih nasprotnicam prepustile 658, kar le še potrjuje, da je Krčankam resnično mesto v zgornji polovici lige.

Prvo mesto sicer drži Volleyball Ljubljana (nekdanji sloviti prvoligaš, ki je na osmih letošnjih tekmah oddal vsega dva niza, enega prav proti Krčankam) s 24 točkami, sledita Piran in Vital Ljubljana II z 20 in 18 točkami, medtem ko ima na petem mestu Neptun Kanal 12 točk, toliko kot Krško na četrtem, a je slednje uvrščeno višje zaradi boljšega razmerja med dobljenimi in izgubljenimi nizi. Na šestem mestu sledi Galeb Group Robotina z 9 točkami, Bled jih je osvojil 7, Okna Nagode Logatec pa 6. Na zadnjem mestu brez točke ostaja Triglav Kranj II. V nadaljevanju nas tako zagotovo čaka razburljivi drugi del prvenstva, v katerem bodo krške odbojkarice znova poizkušale dokazati, da spadajo med najboljše ekipe 3. lige Zahod.

Tadej Mesarič, POK Krško

odbojka
krško
pok krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja