Skip to main content
V Posavju 16.9° C Ponedeljek, 26. september 2022
03.05.2022
10:00
Poldijev memorial v Brežicah
Foto: Atletski klub Brežice
Športno obarvan in atraktivni "Poldijev memorial" je v Brežice pripeljal veliko število športnih navdušencev nad skokom s palico. V moški konkurenci je zmaga ostala doma, zmagal je Poldijev vnuk.

Poldijev memorial v Brežicah

BREŽICE Na tekmi so obudili spomin na očeta brežiške atletike Poldeta Rovana, po katerem nosi memorial tudi ime. Skoki s palico v toplem in prijetnem vzdušju so odlično uspeli. Organizatorji so bili lepo presenečeni, saj se je tekmovalno - prijateljsko obarvanega tekmovanja udeležila številčna mednarodna zasedba skakalcev iz Slovenije, Bosne in Hrvaške. Ena najbolj adrenalinskih športnih disciplin je tokrat lepo oživila dogajanje v Brežicah. Ena izmed najbolj atraktivnih disciplin v atletiki – skok s palico, je poskrbela za vratolomne višine, ki so jih dosegali skakalci in skakalke v brežiški atletski dvorani.

Jak Rovan preskočil 441 cm

Prav vsi tekmovalci so se na vse pretege trudili, da bi letvico preskočili čimvišje. Med moškimi je to uspelo domačinu Jaku Rovanu, ki je preskočil 441cm, na drugo mesto se je uvrstil prav tako domačin Luka Zupanc s preskočenimi 426 cm, tretji je bil Hrvat Ivan Milanovič, 411 cm. Pri dekletih se je najbolje izkazala Ljubljančanka Ajda Osolnik s preskočenimi 366 centimetri, drugo mesto je osvojila Novogoričanka Vita Benedetič s 336 cm, takoj za njo pa se je uvrstila kolegica iz brežiškega atletskega kluba Naja Rovan s preskočenimi 321 cm. Pokale in nagrade sponzorjev, ki so si jih prislužili prav vsi tekmovalci, je podelila Elica Rovan, žena prehitro preminulega Poldija.

atletika
atletski klub brežice
brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja