Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
20.05.2022
21:41
ŠTD Tonfa, Palma de Mallorca
Foto: ŠTD Tonfa
Policisti in člani Športno turističnega društva Tonfa ter IPA Posavje, smo se udeležili svetovnega turnirja vladnih uslužbencev v nogometu na Palma de Mallorci, ki je potekal med 12. in 16. majem.

Četrti na Palmi de Mallorci

Ekipa je bila sestavljena iz sedanjih in nekdanjih policistov Policijske postaje Brežice, ki nas veže prijateljstvo in ljubezen do nogometa. Na turnirju je nastopilo preko 110 ekip iz celotnega sveta. Policisti ŠTD Tonfa smo nastopili v konkurenci 35+, kjer je sodelovalo 28 ekip.

Po napornem skupinskem delu, saj smo odigrali sedem tekem, smo se uvrstili v osmino finala. Z rezultatom 2:0 smo premagali ekipo SC Border Guard iz Bolgarije. V četrtini finala nam je nasproti stala ekipa Palacio Real iz Italije. Po hudem boju, se je redni del zaključil z rezultatom 0:0. Pri izvajanju strelov iz bele točke smo pokazali več zbranosti in se zasluženo veselili uvrstitve v polfinale. Premoč smo žal morali nato priznati ekipi Ministry of Security BiH, ki je zmagala z rezultatom 3:0. Ekipi ŠTD Tonfa je nato ostal še boj za tretje mesto proti ekipi LBDP Prague iz Češke. Čehi so skozi turnir ohranili več moči in nas ugnali z rezultatom 1:0.

Kljub temu, da smo bili na koncu nekoliko razočarani, je četrto mesto odličen uspeh na tako velikem turnirju. Turnir ni le športno udejstvovanje, ampak tudi pomemben družaben dogodek, na katerem se zberejo policisti iz celotnega sveta in si med seboj izmenjajo izkušnje. Menimo, da smo dostojno zastopali policijo in Slovenijo.

Besedilo: Boštjan Krošelj
Foto: Ekipa ŠTD Tonfa

Fotogalerija (Foto: ŠTD Tonfa):

nogomet
brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja