Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
12.10.2020
14:33
Državno prvenstvo v krosu v Murski Soboti
Foto: MorelTV
Posavske atletinje in atleti so minuli vikend odlično nastopili v Murski Soboti in v Ljubljani. V Prekmurju so pripravili državno prvenstvo v krosu, v prestolnici so tekli na Šmarno goro.

Državno prvenstvo v krosu v Murski Soboti

Med dekleti prvakinji Karin Gošek in Lea Haler

V Murski Soboti so v soboto pripravili državno prvenstvo v krosu za vse kategorije, na katerem so odlično nastopili posavske atletinje in atleti. Na trikilometrski progi je naslov članske državne prvakinje osvojila Karin Gošek, v kategoriji mlajših mladink pa Lea Haler, ki je v ciljnem šprintu ugnala še eno Sevničanko Niko Dobovšek. Prvi dve omenjeni atletinji nastopata za celjski Kladivar, Dobovškova pa za Atletski klub Sevnica.

Prvaka tudi Tjaš Pelko in Timotej Krašovec

Še dva Sevničana pa sta bila uspešna v moški konkurenci. Tjaš Pelko je osvojil naslov državnega prvaka med pionirji U16, Timotej Krašovec pa v kategoriji U14. V kategoriji pionirjev U-12 je na 500m progi Jan Dolmovič, član Športnega društva Blanca, osvojil 2. mesto, v ekipni tekmi pa sta skupaj z bratom Galom osvojila naslov državnih prvakov.

Tim Breznikar mladinski državni prvak v gorskem teku

41. Tek na Šmarno goro je štel za državno prvenstvo

V Ljubljani pa 41. Tek na Šmartno goro štel tudi za državno prvenstvo v gorskih tekih. V slovenski konkurenci tekačev na 5 kilometrov je slavil Brestaničan Tim Breznikar, sicer član Atletskega kluba Brežice, in s tem dosežkom osvojil tudi naslov državnega prvaka med mladinci.

V konkurenci U12 so atletinje Športnega društva Blanca zasedla vsa prva tri mesta na zmagovalnem odru. Kiara Blatnik je osvojila 1., Nika Radej 2. in Ajda Budna 3. mesto. Tjaša Radej je postala podprvakinja v kategoriji U14, Urban Slemenšek je fantovski konkurenci osvojil 4. mesto, med deseterico pa sta se uvrstila še Anja Radej in David Slemenšek.

(eP)

brežice
atletika
sevnica
krško

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja