Skip to main content
V Posavju 5.7° C Torek, 23. 2024
22.05.2021
18:11
Milan Eržen, Bahrain Victorius
Foto: ePosavje.com
Sredi junija bo na posavske ceste zapeljala kolesarska karavana Dirke po Sloveniji. Pogovarjali smo se z Milanom Erženom, direktorjem kolesarske ekipe Bahrain Victorious in to je povedal o Posavju.

Posavje kot kolesarska regija? "Ne moreš si želeti boljšega!"

KRŠKO Slovensko kolesarstvo je v zadnjih nekaj letih na svetovni sceni eksplodiralo. Na lestvici svetovne kolesarskega združenja UCI, na lestvici najboljših kolesarjev sveta, sta Slovenca na 1. in 2. mestu. Primož Roglič je prvi, Tadej Pogačar je drugi. In lanskoletni zmagovalec Dirke po Franciji bo med 9. in 13. junijem kolesaril tudi na slovenskih cestah, v petek, 11. junija, bo dirkal po posavskih cestah.

Slovenci smo v profesionalni kolesarski karavani v lepem številu prisotni tudi v spremljajočih aktivnostih. Mehaniki, maserji, trenerji. In še kdo. In med njimi tudi direktorja profesionalne kolesarske ekipe. Milan Eržen je prvi človek kolesarske ekipe Bahrain Victorious, za katero med drugim vozijo slovenski kolesarji Matej Mohorič, Domen Novak in Jan Tratnik, med bolj poznanimi kolesarji svetovnega vrha pa tudi Mikel Landa, Gino Mäder in Wout Poels

V pogovoru z Milanom Erženom, ki ga bomo na naši spletni strani in televiziji objavili v naslednjih dneh, nam je Novomeščan razkril odlično priložnost, ki bi jo posavski odločevalci morali zagrabiti z obema rokama. Posavje kot kolesarska regija? "Ne moreš si želeti boljšega," pravi Eržen.

"Ne moreš si želeti boljšega"

"V Posavju sem naredil ogromno kilometrov kot kolesar in kot trener. Ne moreš si želeti boljšega," je o pogojih za razvoj kolesarstva v Posavju povedal naš sogovornik. "Samo, če bi naredili dve ali tri kolesarske ture, kjer ljudje največ kolesarijo in jih pravilno označili, pobarvali modre trakove in da ljudje vedo. Da ljudje s traktorji vedo, da so kolesarji v nekakšni prednosti."

"Pet občin, ki se združijo"

"To je nekje pet občin, ki se združijo. Vsak nekaj vloži v to notri in to naredijo. Prej ali slej bodo začeli hoditi turisti in bodo kolesarill ter v te občine prinesli dodatni denar," dodaja Eržen. "To je sigurno prihodnost. Če gledate samo eno Kostanjevico na Krki, tam se že marsikaj dogaja. Ljudje so se tam začeli ukvarjati s turizmom, Brežice verjetno isto, Krško tako in tako."

"Mi lahko zmeraj pomagamo zraven"

"Dajmo narediti! Mi lahko zmeraj pomagamo zraven," zaključi prvi mož kolesarske ekipe Bahrain Victorius. In ko to reče človek, ki je videl vzpone in padce vrhunskega športa ter veliko poslovnega in neposlovnega sveta, je žogica zdaj na strani posavskih odločevalcev. Kdaj začnemo?

(eP)

dirka po sloveniji
krško
brežice
sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi