Skip to main content
V Posavju N/A° C Četrtek, 18. april 2024
08.11.2021
09:12
V soboto je na Dolgem mostu v Ljubljani potekal drugi turnir letošnje ADA regionalne badminton lige, na katerem je sodelovalo 197 igralcev iz Hrvaške, BiH, Srbije, Nemčije in Slovenije.

Posavski badmintonisti na turnirju v Ljubljani

LJUBLJANA Na turnirju je nastopilo kar lepo število igralcev iz Posavja. Zmago med moškimi dvojicami A kakovostne skupine je potrdil Toni Hotko, član Badminton kluba Pišece, skupaj z Juretom Staničem (Badminton klub Ljubljana), ki sta slavila turnir brez izgubljenega niza. Turnir sta osvojila tudi dvojica Luka Stjelja in Gordana Senečić Hanžek (Badminton klub Brežice) v kategoriji mešanih dvojic B.

Do svojih prvih stopničk sta prišla tudi Bojan Hotko in Dejan Mikuš iz Badminton kluba Pišece v kategoriji moški posamezno D, saj sta se uvrstila v polfinale, kjer sta oba morala priznati premoč nasprotnikom ter s tem osvojila tretje mesto. Na tretjo stopničko je stopil tudi Gregor Božič v kategoriji moški posamezno B.

Fotogalerija (Foto: Badminton klub Brežice):

Konec januarja mednarodni turnir v Brežicah

Naslednji krog ADA badminton lige bo v soboto, 4. decembra, v Sarajevu. Konec januarja 2022 se bo ADA karavana ustavila v Brežicah in po besedah predsednika Badminton kluba Pišece in direktorja ŠZ ADA Tadej Škofa pripravljajo pravo poslastico in kopico presenečenj v sklopu glavne prireditve ob praznovanju 20-letnice kluba. Za konec se je Tadej Škof dotaknil še aktualnih koronskih tem in resnično upa, da se Vlada Republike Slovenije in vladna ekipa za preprečitev širjenja virusa ne bodo več odločali, da bi zapirali dvorane ali celo prepovedovali treninge in turnirje.

Naslednji vikend v Lendavi in Mengšu

V klubu so marljivo trenirali in veliko pričakujejo od decembrskih državnih prvenstvih, do 11, 15 in 17 let. Naslednji vikend otroška karavana potuje v Lendavo na srebrno žogico. medtem ko bodo odšli člani v Mengeš na članski turnir.

(eP)

brežice
badminton klub pišece
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja