Skip to main content
V Posavju 4.3° C Sreda, 24. 2024
04.03.2020
09:50
Posavski rokometni derbi
Foto: ePosavje.com
Posavski rokometni derbi v 18. krogu 1. B slovenske rokometne lige se je končal z delitvijo točk in rezultatom 26:26 (13:14). V nadaljevanju fotogalerija, izjave in poročilo s srečanja v Krškem.

RK Krško : RK Brežice
26:26 (13:14)

RK Krško:
Blaževič, Škalički, Zorič 3, Romih 3, Glogovšek 1, Dular, Škafar 1, Sobotič 5, Dragan 1, Glaser 3, Kastelic 1, Novak 1, Perko, Požeg, Ban 5 (4), Baznik 2.

RK Brežice:
Kajba, Jagrič, Kostanjšek, Brezec, Tomše J. 4, Tomše M. 1, Bogovič, Kozarič 2, Vučanjk, Kučič 5, Marušič 5(3), Udvoč, Koprivc 8(2), Matjašič 1, Rožman.

Sedemmetrovke:
RK Krško 4(4), RK Brežice 5(5).

Izključitve:
RK Krško 8 min., RK Brežice 2 min.

Posavski derbi brez zmagovalca

Trener Brežičanov Jani Čop: "Zmagal je rokomet"

KRŠKO Posavskim rokometašem v 1. B slovenski rokometni ligi letos ne gre vse po načrtih. Iz lige so nedavno izstopili Radečani, Krčani po lanskem lovu na prvoligaško druščino so zabeležili že sedem porazov, Brežičani pa so se še ne tako davno nazaj spogledovali z zadnjim mestom na lestvici. A posavski derbiji med Krčani in Brežičani so vedno zanimivi in prav nič drugače ni bilo tokrat.

V prvem polčasu pobudo prevzeli Brežičani

Pred dobrimi 300 gledalci so srečanje s prvim zadetkom odprli Krčani, nato pa so pobudo prevzeli Brežičani in v 9. minuti prvič povedli za dva zadetka prednosti pri 5:7. Šest minut pozneje so po zadetku Kozariča Brežičani že vodili s štirimi zadetki prednosti, ko je bilo na semaforju 10:6 za goste. Domači so zaostanek lovili večji del prvega polčasa in v 27. minuti je Zorič izenačil na 12:12. Polčas se je nato končal po zadetku Koprivca za 13:14 in z gostujočim vodstvom.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

Krčani so se v drugem delu vrnili v igro

Vodili že za +3, a so Brežičani "vstali od mrtvih"

V drugem so se domači uspeli držati stik z gosti, v 38. minuti pa prek Glaserja tudi povedli z 18:17. Prednosti nato v nadaljevanju niso izpustili iz rok, po nekaj odličnih obrambah in napakah Brežičanov je Novak v 44. minuti domače popeljal v vodstvo s +3, ko je bilo 22:19. Vodstvo s tremi zadetki prednosti so imeli Krčani še v 52. minuti pri 25:22, a sta Koprivc in Kučič s tremi zadetki v 57. minuti goste pripeljala do izenačenja na 25:25.

Dve minuti pred koncem Brežičani povedli

A to še ni bilo vse, Marušič je v 58. minuti brežiško ekipo popeljal v vodstvo, v 59. minuti je Sobotič izenačil na 26:26, gostje so imeli v nadaljevanju priložnost za novo vodstvo, a so s tehnično napako na desnem krilu žogo podarili Krčanom. Domači trener Kukavica je slabih 15 sekund pred koncem vzel minuto odmora, domači so imeli napad za zmago, po uigrani kombinaciji je žoga prišla na desno krilo do Bana, a je Kajba njegov strel ubrnail in srečanje se je končalo z delitvijo točk.

In kaj so po tekmi povedali v obeh taborih?

Kukavica: "V tekmo smo šli na zmago"

"Posavski derbi me v nobenem delu srečanja ni presenetil. Derbi je vendarle derbi, bila je težka tekma. V tekmo smo šli na zmago, da točki ostanejo doma. A glede na to, kako se je gibal rezultat in kako se je razvijala tekma, je delitev točk pravična," je povedal domači trener Ale Kukavica.

Čop: "Oboji smo si zaslužili zmago. In točko"

Ob tem Jani Čop, trener brežiških rokometašev, dodaja, "da tekma ni bila lepa na oko, kolikor je bila zanimiva. Lokalni derbi prinaša svoje tenzije. Mislim, da smo si oboji zaslužili zmago in v istem trenutku smo si oboji zaslužili tudi točko. Menjavali smo se vodstvu, najverjetneje je najbolj realen ta neodločen rezultat. Malo mi je žal fantov, ker smo naredili preveč napak, katere smo poudarjali, da jih ne smemo narediti. Čestitke igralcem obeh ekip za športno borbo. To je bil trd in pravi rokomet in mislim, da je danes malo tudi zmagal rokomet."

Več o posavskem derbiju v torek ob 20. uri v oddaji Posavski tednik

(bš)

rokomet
rokometni klub krško
brežice
krško
video
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja