Skip to main content
Torek, 28. november 2023
20.04.2021
20:29
Posavski nogometni derbi v Brežicah
Foto: ePosavje.com
Od 1. do 11. aprila, ko so državo znova deloma zaustavili, so bili brez športne aktivnosti tudi nogometaši v 2. slovenski nogometni ligi. Nadaljevanje prvenstva je takoj prineslo posavski derbi.

NAJPOMEMBNEJŠE INFORMACIJE:

 • Posavski derbi brez zmagovalca
 • Krčane je v 11. minuti v vodstvo popeljal Ribič, v 29. minuti je izenačil Petric
 • Od 56. minute so zeleni igrali brez izključenega Korošca
 • Domači so imeli v sodnikovem podaljšku "žogo za zmago"
 • Brežičani nadaljujejo v ligi za prvaka, Krčani v ligi za obstanek

Posavski nogometni derbi brez zmagovalca

KRŠKO V 2. slovenski nogometni ligi se je z osmimi tekmami 15. kroga zaključil prvi del prvenstva, v katerem je bila zadnja torkova tekma prav posavski nogometni derbi med NK Brežice Terme Čatež in NK Krško. Derbi se je začel z vodstvo Krčanov, nadaljeval z izenačenjem Brežičanov in končal z delitvijo točk. Volk sit, koza cela, fuzbal je nazaj. Brežičani v nadaljevanje prvenstva v ligo za prvaka, Krčani v ligo za obstanek.

NK Brežice Terme Čatež : NK Krško
1:1 (1:1)

Semafor:

 • 0:1 - 11. min. - Ribič (NK Krško)
 • 1:1 - 29. min. - Petric (NK Brežice)

NK Brežice Terme Čatež: 
Kruljac, Urh, Zakrajšek, Sivonjić, Kocjančič, Predanič, Božič, Bečiri (od 76. Pajaziti), Jurečič, Petric, Felja.

NK Krško:
Kramer, Smiljanić, Krznarić, Ribič, Branilovič, Čoza, Pranjić, Korošec, Glavaš, Mervič, Radić.

Krčani povedli prek Ribiča, Petric izenačil še v prvem polčasu

0:1 Ribič, 11. minuta

Posavski derbi se je živahno začel že takoj od prve minute, v 11. minuti je pri Krčanih Glavaš iznaljdivo prišel do predložka z leve strani, močno podajo je izpred domačega vratarja Kruljca v mrežo pospravil Ribič in Krčane povedel v vodstvo.

1:1 Petric, 29. minuta

Gostje so bili v vodstvu do začetka 29. minute, ko se je v krškem kazenskem prostoru najbolje znašel Petric, preigral gostujočo obrambo in žogo z desnico poslal mimo Kramerja. Kot se je izkazalo dobrih 15 minut pozneje, je bil to tudi rezultat prvega polčasa.

Rdeči karton Korošcu - 56. minuta

Krčani so v 56. minuti ostali brez Korošca, ki mu e glavni sodnik Šabanagić pokazal neposredni rdeči karton po trčenju z Zakrajškom. Gostje so tako tretjino srečanja odigrali z igralcem manj, je pa glavni sodnik Krčanom pokazal še tri rumene kartone, že v prvem polčasu je bil pri domačih kaznovan Zakrajšek.

Na koncu bi lahko bilo tudi drugače

V enem zadnjih napadov na tekmi 93. minuti je imel Petric izjemno priložnost za zmago domačih, ko mu je Škrbec žogo na robu kazenskega prostora spustil na desnico, strel pa je končal za hrbtom krškega vratarja, a izven igrišča. V četrti minuti sodnikovega podaljška so v zadnjem napadu Brežičani imeli še eno priložnost iz kota, Kramer je predložek z leve odbil, sodnik pa je odpiskal konec srečanja.

Namesto zaključka

Posavski derbi v Brežicah torej brez zmagovalca, strelca Ribič pri Krčanih in Petric pri Brežičanih, oba zadetka sta padla v prvem polčasu.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

Posnetek srečanja (Video: Nogometna zveza Slovenije):

15. krog 2. slovenske nogometne lige (20. april 2021):

 • Triglav Kranj : Fužinar Vzajemci 1:0
 • Drava Ptuj : Nafta 1903 4:5
 • Brda : Primorje eMundia 3:2
 • Roltek Dob : Šmartno 1928 2:1
 • Jadran Dekani : Vitanest Bilje 3:2
 • Kalcer Radomlje : Krka 1:1
 • NK Rudar Velenje : Beltinci Klima Tranjek 0:1
 • Brežice Terme Čatež : Krško 1:1

Brežičani v ligo za prvaka, Krčani v ligo za obstanek

Ob epidemiji in daljšem zaprtju športnih aktivnosti v februarju in marcu, ko bi sicer drugoligaši morali odigrati več prvenstvenih srečanj, so z vnovičnem začetku prvenstva spremenili razpored srečanja. Tako se bo 2. slovenska nogometna liga zdaj nadaljevala v dveh delih, v ligi za prvaka bo sodelovalo osem najboljših ekip po polovici prvenstva, drugih osem pa v ligi za obstanek. Brežičani bodo z 28 točkami kot peta ekipa po prvem delu prvenstva igrali v ligi za prvaka, Krčani pa so po 15. krogih z 18 točkami končali na 9. mestu.

(eP)

brežice
krško
nk krško
nogometni klub brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi