Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
11.05.2019
20:46
Foto: ePosavje.com
Rokometaši v 1.B slovenski rokometni ligi so v drugem majskem vikendu odigrali srečanja predzadnjega kroga. Posavski derbi v Brežicah je pripadel motiviranim domačinom z veliko razliko v rezultatu.

RK Brežice : RK Krško
30:23 (15:13)

RK Brežice:
Krivokapić, Jagrič, Zorič 3, Lipej 5, Tomše J. 4, Tomše M. 5, Bogovič, Žmavc, Hvastija 3(1), Udovč 1, Derenda, Pernovšek 7(5), Matjašič, Štarkl, Božič - Žagar 1.

RK Krško:
Škalički, Blaževič, Romih 1, Glogovšek, Dular 2, Škafar 1, Sobotič 1, Dragan, Glaser 3(2), Kastelic 4, Rantah 4, Deržič, Novak, Mlakar 1, Vovk 1, Ban 5.

Sedemmetrovke:
RK Brežice 6(6), RK Krško 2(4).

Izključitve:
RK Brežice 8 min, RK Krško 6 min.

Motivirani domačini zmleli sosede

Derbiji so zmeraj "tisto nekaj" Posavski rokometni derbiji imajo poseben naboj. In svojo zgodovino. Ni pomemben ligaški status, niti nasprotnik - naj bo to Dobova, Krško, Sevnica, Brežice. Posavski derbiji imajo vedno tisto "nekaj". In tako je bilo tudi tokrat. V prvih minutah srečanja ni bilo posebnosti, domači vratar Krivokapić je Glaserju in Sobotiču ubranil sedemmetrovki, do 12. minute so vodili domačini, ko so prek Bana Krčani prvič povedli. Udovč je domače po izenačenju znova popeljal v vodstvo, Ban je zelene še drugič (in kot se je izkazalo zadnjič ta večer) povedel v vodstvo pri 8:9 v 20. minuti, domačini pa so zbrano držali niti igre v svojih rokah. V 27. minuti so prišli po zadetku Hvastije tudi do najvišje prednosti v prvem delu +4 pri 15:11. Rantah in Dular sta rezultat znižala, tako da se je polčas končal s 15:13.

Najvišja prednost domačih: +9 V drugem polčasu so prvi zadel Krčani, ko je bil uspešen Rantah, sledila je serija treh domačih zadetkov, v 34. minuti je na 18:15 spet znižal Rantah, da bi Pernovšek in Tomšek dve minuti pozneje popeljala domačine na +5. Krčani so lovili domačine, ti pa so zadevali in zadevali. Še posebej od 47. minute naprej, ko so Lipej, Pernovšek in brata Tomše s serijo petih zadetkov peljali domačine proti zmagi. V 56. minuti je bilo na semaforju 28:19, do konca so pri gostih Dular, Ban in Škafar rezultat vsaj malo ublažili in srečanje se je končalo z rezultatom 30:23.

Pernovšek najboljši strelec

Pri domačih so bili najbolj razpoloženi Pernovšek s sedmimi in M. Tomše ter Lipej s petimi zadetki, pri Krčani jih je toliko dosegel Ban, enega manj pa Kastelic in Rantah.

Kako naprej?

Sezona se bo končala naslednji vikend. Krčani v drugem posavskem derbiju gostijo ekipo Radeč, Brežičani odhajajo na gostovanje k ekipi RD Herz Šmartno.

(bš)

brežice
krško
rokomet
rokometni klub krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja