Skip to main content
Torek, 19. marec 2024
10.03.2020
13:00
Brežiški strelci na državnem prvenstvu
Foto: Strelski klub Brežice
Na državnem prvenstvu v 10-metrskih strelskih disciplinah so tekmovalke in tekmovalci iz Sevnice in Brežic skupaj osvojili šest odličij, zmaga mladincem iz Sevnice.

Državno prvenstvo v streljanju na 10 metrov

BREŽICE Ena zmaga ter dvoje drugih in troje tretjih mest je izkupiček posavskih strelk in strelcev na 29. državnem prvenstvu v 10-metrskih disciplinah za starejše kategorije, ki je v nedeljo potekalo v Ormožu. Zmagali so mladinci strelskega društva Maroka Sevnice v postavi Liam Kovačič, Miha Janc in Aleš Mitja Janc. Da v Sevnici letos niso od muh, so z osvojitvijo ekipnega 2. mesta dokazali tudi sevniški člani v postavi Blaž Kunšek, Klemen Juvan in Danilo Petrin, druga je bila tudi njihova lanska državna prvakinja Mojca Kolman.

Fotogalerija (Foto: Strelski klub Brežice):

Med ekipami so z enakim rezultatom kot Sevničani, a z dvema notranjima desetkama manj, 3. mesto osvojili Brežičani. Nastopili so v postavi David Rožman, Matej Krajnčič in Tadej Sečen. Njihov tokrat najboljši član Gregor Kuhar, ki je s 560 zadetimi krogi ostal na pragu finala najboljše osmerice, žal ni bil v ekipi, sicer bi šlo srebro v Brežice.

Tretje mesto sta osvojila še branilec naslova med posamezniki Blaž Kunšek (Marok Sevnica) in mladinka Urška Gmajnič (Brežice). Druga brežiška mladinka Pia Srpčič je bila četrta. Vsi omenjeni so nastopili v disciplini zračna pištola.

Strelski klub Brežice

strelski klub brežice
brežice
sevnica
fotogalerija

Pridružite se nam