Skip to main content
V Posavju 4.8° C Sreda, 24. 2024
20.05.2019
09:11
Foto: OD Brestanica
V soboto, 18. maja, je v Ljubljani potekal turnir male odbojke za mesta med ekipami Vital Ljubljana I, VOLLEYBALLjubljana I, OD Krim Ljubljana in Kostak Elmont.

LJUBLJANA Na prvi tekmi se je ekipa Kostak Elmont pomerila z Vital Ljubljana I in suvereno dobila prvi niz, v drugem se je mlajša ekipa sicer borila a bilo je premalo za zmago v višji selekciji naših odbojkaric mini odbojke, tako so zopet v tretjem nizu svoje opravile sedmošolke, ki so pokazale odlično igro in tako slavile v prvi tekmi z 2:1 v nizih.

Drugo tekmo so se pomerile zmagovalke obeh prvih tekem Kostak Elmont in VOLLEYBALLjubljana I, slednja je bila boljša od OK Krim Ljubljana. Obe ekipi sta pokazali odlično in nepopustljivo igro na nivoju z bloki in napadi. Proti koncu niza je bolje kazalo ekipi iz Brestanice, ki je že imela zaključno žogo z 24:21, a napaka na zadnjem servisu je dala priložnost gostjam iz Ljubljane, ki so to izkoristile in potekal je boj za vsako žogo, kjer nobena stran ni popuščala. Na koncu se je sreča obrnila v prid domačinkam z 29:27 v prvem nizu in odbojkarice iz Brestanice so bile razočarane saj so izpustile veliko priložnost, da bi kot zmagovalke zaključile turnir v Ljubljani in jasno je bilo, da bo premalo za zmago v drugi tekmi, saj si druga mlajša ekipa ni uspela priboriti zmage v drugem nizu in tako je ekipa VOLLEYBALLjubljana I slavila v drugi tekmi turnirja.

Tretja tekma je tako odločala o nadaljevanju tekmovanja na zadnjem zaključnem turnirju, ki bo 1. junija, saj se prvo in drugo uvrščeni iz turnirju uvršča naprej na turnir za višja mesta. Odločilna tekma je tako potekala med ekipama OD Krim Ljubljana in Kostak Elmont. Prvi niz so zopet dokaj suvereno dobile odbojkarice iz Brestanice. Drugega je drugi mlajši ekipi malo zmanjkalo, a so vseeno pokazale največ v treh tekmah v Ljubljani in prav proti ekipi OD Krim Ljubljana. Na koncu je malo zmanjkalo za zmago v drugem nizu a so v zadnjem tretjem nizu starejše iz ekipe poskrbele za novo zmago na turnirju in tako je ekipa Kostak Elmont v Ljubljani z dvema zmagama in enim porazom zasedla 2. mesto in se tako uvršča na zadnji zaključni turnir za višja mesta. Turnir bo 1. junija ko se tudi zaključuje tekmovalni del sezone za OD Brestanico.

OD Brestanica

odbojka
krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja