Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
09.06.2021
21:59
Prva etapa Dirke po Sloveniji
Foto: ePosavje.com
Prvo etapo Dirke po Sloveniji je v ciljnem šprintu v Rogaški Slatini dobil Phil Bauhaus, član "slovenske" ekipe Bahrain Victorious. 151 kilometrov dolga etapa se je sicer začela na Ptuju.

Prva etapa in zelena majica Nemcu

ROGAŠKA SLATINA Že kmalu po štartu na Ptuju se je v beg spustilo sedem kolesarjev. Na prvem letečem cilju je bil sicer najboljši Daniel Hoelgaard (Uno-X Pro Cycling Team), do prvega prihoda v Rogaško Slatino je bila na čelu dirke še ubežna skupina, v glavnini pa je Jan Tratnik (Bahrain Victorious) navijal močan tempo in karavano sta skupaj z moštvenim kolegom Matejem Mohoričem pripeljala do ciljnega šprinta.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

Do zmage v ciljnem šprintu

V zadnjih metrih dirke je imel najmočnejše noge njun klubski tovariš Phil Bauhaus, ki je za trud in zmago nato oblekel zeleno majico vodilnega. 

V četrtek zaključek na celjskem gradu

Četrtkova etapa se bo začela v Žalcu in po 147 kilometrih, v katerih bodo obiskali Velenje, Šoštanj, Vransko, pa Žalec, Štore in po vzponu na Celjsko kočo dirko končali z dirkanjem po celjskih ulicah, zaključek pa bo na celjskem gradu.

Rezultati 1. etape Dirke po Sloveniji:

  1. Phil Bauhaus (Nem/Bahrain Victorious) 3;33:45
  2. Jon Aberasturi Izaga (Špa/Caja Rural - Seguros RGA)
  3. Rui Filipe Oliveira (Por/UAE Emirates Team)
  4. Stanislaw Aniolokowski (Pol/Bingoal Pauwels Sauces)
  5. Matteo Malucelli (Ita/Androni Giocattoli)
  6. Alexander Edmondson (Avs/Team BikeExchange)
  7. Alan Banaszek (Pol/HRE Mazowsze Serce Polski)
  8. Ryan Christensen (Avs/Canyon DHB SunGod)
  9. Matthew Bopstock (VBr/Canyon DHB SunGod)
  10. Mikel Alonso (Špa/Euskatel - Euskadi)

Pogačar: "Danes smo bili zmenjeni za Trentina"

Prvo ime dirke Tadej Pogačar je v zadnjih kilometrih pripeljal v ospredje karavane. Kot je povedal po prihodu v cilj, jim je načrt pokvaril padec njihovega prvega favorita, šprinterja Mattea Trentina. "Danes smo bili zmenjeni za Mattea Trentina, ampak takoj po padcu na začetku dirke, ko je Trentin kar hudo padel (jaz sem se samo malo prekucnil), je predal vlogo Ruiju. V zadnjih petih kilometrih je, glede na to, da je pomagač in ne šprinter, kar dobro odrezal s tretjim mestom. Smo kar zadovoljni," je dodal lanski zmagovalec Dirke po Franciji.

"Preveč hitro je bilo"

Na vprašanje, ali je bil danes v igri tudi njegov napad na zmago, pravi, da ne. "Preveč hitro je bilo. Dal sem vse od sebe za pomoč, ki je nagradil naše delo s tretjim delom. Lahko smo ponosni." Pogačar, ki se je na Ptuj spustil z višinskih priprav v Italiji, je pripomnil, da je malo pa tudi bilo vroče. "Kar solidno je, veselim se naslednjih dni." Že v petek bo na posavskih cestah!

Polanc: "Nekako po pričakovanjih"

Etapa je po besedah drugega Slovenca v dresu UAE Jana Polanca potekala po pričakovanjih. "Pričakovali smo, da bo šprint glavnine. Glede na to, da je glavni šprinter Trentin padel na začetku in ni šprintal, je priložnost dobil Rui Oliveria. Opravil je dobro delo, tudi ekipa je opravila dobro delo."

"Zelo lepo je biti na tej izvedbi dirke"

Polanc je še dodal, da je doma lepo tekmovati. "Lani Dirke po Sloveniji ni bilo, zato je letos zelo lepo biti na tej izvedbi."

Bauhaus: "Hiter zaključek je bil"

"Noge niso bile najboljše, a je uspelo. Ekipa je naredila ogromno delo. Zelo zadovoljen sem, hiter zaključek je bil. V zadnjem kilometru je šlo malce navzdol. Moja ekipa je naredila odlično delo. Šprint sem začel s prve pozicije, kar je za šprinterja odlično," pa je po dirki povedal zmagovalec prve etape Phil Bauhaus.

V petek kolesarji v Posavju

Karavana na čelu s Tadejem Pogačarjem (UAE) bo v petek gostovala na posavskih cestah. Start etape bo ob 11. ure v Brežicah, cilj pa okoli 15. ure na Cesti 4. julija v Krškem, na Trgu Matije Gubca.

(eP)

dirka po sloveniji
kolesarstvo
fotogalerija

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja