Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
02.06.2021
22:19
RK Krško, Jure Škafar
Foto: arhiv ePosavje
V 3. krogu končnice v 1. B slovenski rokometni ligi so Krčani z gostovanja v Šmartnem prinesli točko, Brežičani so izgubili v domači dvorani, Sevničani so bili v domači dvorani uspešnejši.

Točka Krčanov v Šmartnem

Grobelnik s sedmih metrov za točko že po sireni

ŠMARTNO PRI LITIJI Krški rokometaši so v 3. krogu končnice za prvaka 1. B slovenske rokometne lige gostovali v Šmartnem pri Litiji in z ekipo RD Herz Šmartno odigrali neodločenih 30:30 in tako domačinov v boju za napredovanje v 1. ligo odščipnili še kako pomembno točko.

Prvi polčas se je končal z vodstvom domačih 16:12, v drugem del pa so Krčani zaigrali bolje in v 47. minuti domače skoraj ulovili pri rezultatu 24:24. Vsega tri minute pozneje so domači znova vodili s +3, Krčani se do konca niso predali, v 55. minuti so po zadetkih Rantaha in Bana izenačili na 28:28, domači so nato povedli 30:29, krški trener je po rdečem kartonu vzel minuto odmora in Krčane pripravil na zadnji napad, po zvoku sirene je bil s sedmih metrov uspešen Grobelnik, z devetimi zadetki najboljši krški strelec. Še štiri sta jih dosegla Škafar in Ban.

Poraz Brežičanov v domači dvorani

V drugi tekmi končnice za prvaka so Brežičani s 26:35 (14:16) izgubili proti RK Sviš Ivančna Gorica. Z osmimi zadetki je bil pri domačinih najuspešnejši Kučič, enega manj je dosegel Bogovič, petkrat se je med strelce vpisal Bogovič.

Kaj še čaka Posavce?

V ligi za prvaka krške rokometaše v soboto čaka srečanje z RK Sviš Ivančan Gorica, 12. junija pa gostovanje na Igu pri ŠD Mokerc - KIG, Brežičani k Ižancem odhajajo v soboto, naslednjo sredo, 9. junija, pa bodo za zaključek sezone doma gostili ekipo RK Dol Tki Hrastnik.

Dve tekmi pred koncem Sevničani potrdili obstanek

V ligi za obstanek so dva kroga pred koncem prvenstva Sevničani tudi uradno potrdili obstanek v 1. B slovenski rokometni ligi. V domači dvorani so bili z 22:19 v posavsko-zasavskem derbiju boljši od ekipe RD Rudar. Pri "plavih" je Cigler dosegel sedem zadetkov, Stegne je v statistiko zapisal štiri zadetke, Koritnik in Kolman pa vsak po tri.

V soboto v Črnomelj, nato doma z Grosupljem

Po treh krogih lige za obstanek so sevniški rokometaši tako s petimi točkami prednosti pred ekipo RK Grosuplje potrdili obstanek v 1. B ligi. Že v soboto jih čaka gostovanje v Črnomlju, nato pa 12. junija doma tekma z RK Grosuplje.

(eP)

rk sevnica
rokomet
rokometni klub krško
rk brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja