Skip to main content
V Posavju 8.5° C Četrtek, 25. 2024
29.03.2022
15:00
RK Krško, trener Ale Kukavica
Foto: arhiv ePosavje
Krški rokometaši so imeli v 20. krogu 1.B slovenske rokometne lige zaključno žogo, da bi sedem krogov pred koncem prvenstva rešili vprašanje napredovanja v 1. slovensko rokometno ligo.

20 minut do prve lige

KRŠKO Krške rokometaše je v soboto le 20 minut ločilo od 1. slovenske rokometne lige. Ob zmagi proti Izoli bi lahko že sedem krogov pred koncem rešili vprašanje napredovanja, tako pa bodo morali na dokončno potrditev dolgoletne želje počakati še vsaj dva kroga. V soboto so odločno začeli srečanje 20. kroga lige, v 20. minuti vodili z 10:8, ob polčasu je bil rezultat 16:14. Še v 35. minuti srečanja so Krčani vodili s tremi zadetki prednosti ob rezultatu 20:17, v 40. minuti so ob 21:20 povedli zadnjič, nato pa so pobudo prevzeli gostje in v 53. minuti prvič vodili z dvema zadetkoma, ko je bilo 25:27. Domači so Primorce lovili in lovili, a je na koncu zmanjkalo časa vsaj za neodločen rezultat.

RK Krško, ekipa

RK Krško : RD Butan Plin Izola
29:30 (16:14)

RK Krško:
Žitnik, Kozole, Pajić, Zorič, Jazbec, Dular, Sintič 7, Sobotič 2, Romih 5, Glaser 3, Baznik 5, Resnik, Švalj 1, Novak 2, Košir 1, Šibanc 3(2).

RD Butan Plin Izola:
Štavar, Jurič 3, Berkič 1, Kocjančič, Poberaj 7, Gašperič 1, Dugajlić 2, Šmigoc, Orbanić, Stopar 12(8), Galina 4.

Sedemmetrovke:
RK Krško 3(2), RD Butan Plin Izola 11(9)

Izključitve:
RK Krško 8 minut, RD Butan Plin Izola 12 minut.

"Nismo bili pravi niti v obrambi niti pri zaključnih strelih"

"Mi smo na tej tekmi želeli uresničiti cilj in si z zmago zagotoviti prvo A ligo. Prva zaključna žoga nam ni uspela, a vseeno ne bomo popuščali, saj imamo še vedno vse v svojih rokah," je po tekmi povedal trener Krčanov Ale Kukavica. "Nismo bili pravi niti v obrambi niti pri zaključnih strelih in to mislim, da je bil vzrok, da nismo dobili dveh točk. Meni je delovalo, kot bi bili v krču," dodaja.

"Verjamem v te fante"

Krčani imajo tako vse konce niti še vedno v svojih rokah.  Na vprašanje, ali je bila pred tekmo pod vprašajem motivacija, Kukavica odgovarja, da "pri tej ekipi motivacija nikoli ni bila problem, še več, na tej tekmi se je videlo, koliko nam to pomeni. Njihovi obrazi po tekmi so pokazali vse in prav zato verjamem v te fante."

"Še vedno imamo vse v svojih rokah"

V soboto v Krško prihaja ekipa Gorišnice, ki so jo Krčani pred dobrim tednom dni že premagali v gosteh. "To bo že prva tekma, da pokažemo, kakšna ekipa smo. Seveda ne pričakujem, da bodo prišli z belo zastavo, a vseeno igramo doma in vemo, kaj je naš cilj na tej tekmi," dodaja Kukavica. "Priprave na tekmo bodo kot na vse do sedaj, saj nekih sprememb v enem tednu ne mislimo delati. Gremo po zmago in novi dve točki - bo naš cilj v soboto."

rokomet
rokometni klub krško
krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja