Skip to main content
Torek, 19. marec 2024
11.03.2020
22:12
RK Krško : RK Celje Pivovarna Laško, pokal
Foto: ePosavje.com
Na spletnem mestu ePosavje.com ste lahko spremljali pokalno tekmo osmine finala rokometnega Pokala Slovenije med ekipo RK Krško in RK Celje Pivovarna Laško. Srečanje se je končalo z zmago Celjanov.

 

Osmina finala Pokala Slovenije

Krčani so se dobro upirali Celjanom

KRŠKO V Dvorani Šolskega centra Krško - Sevnica ste lahko spremljali tekmo osmine finala rokometnega Pokala Slovenije med Krčani in Celjani. Domači so večji del prvega polčasa vodili in se dobro upirali favoriziranim gostom, ki so prvič povedli v zadnjih minutah prvega polčasa. Ta se je nato končal z rezultatom 15:18.

Gostje v začetku drugega dela hitro pobegnili

V drugem delu so gostje prednost hitro povečali in v 36. minuti povedli z rezultatom 16:22. V nadaljevanju se je prednost vseskozi gibala okoli +6, v 56. minuti je bila najvišja +8 pri rezultatu 27:35, srečanje pa se je nato končalo s 30:35. Pri Krčanih so priložnost dobili vsi igralci, največ zadetkov (6) je dosegel Dragan, petkrat se je med strelce vpisal Dular. Pri Celjanih je bil z desetimi zadetki najboljši strelec Novak.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

"Fantje so pokazali željo, borbo in odgovornost"

"V soboto imajo tekmo Lige prvakov, mi pa Šmartno"

"Mislim, da smo se dobro upirali Celjanom. V soboto imajo tekmo Lige prvakov, mi imamo Šmartno. Fantje so pokazali željo, borbo in odgovornost," je za ePosavje.com povedal trener Krčanov Ale Kukavica.

"Lahko govorim samo o pohvalah"

Ob zelo majhnem številu tehničnih napak so Krčani, tako Kukavica, odigrali "vrhunsko. Upam, da bomo v soboto to ponovili. Želel sem dati vsem fantom priložnost, dobro o jo izkoristili. O tekmi lahko govorim samo o pohvalah."

RK Krško : RK Celje Pivovarna Laško
30:35 (15:18)

RK Krško:
Škalički, Zorič, Romih 3, Glogovšek 2, Dular 5, Škafar, Dragan 6, Glaser 4, Kastelic, Novak 10(4), Vovk 2, Požeg 1(1), Ban 4(1), Kozole, Blaževič, Baznik 2.

RK Celje Pivovarna Laško:
Rakita, Cokan 1, Razgor, Mlakar, Šarac, Grošelj 1, Poteko 1, Vujović, Da Silva 4, Kodrin 5, Horžen 5, Grebenc 1, Leban 4, Novak 10.

Sedemmetrovke:
RK Krško 2(2), RK Celje Pivovarna Laško 5(4)

Izključitve:
RK Krško 4 min., RK Celje Pivovarna Laško 6. min.

Sevničani premagali Hrastničane in napredovali

Premagali 1.B ligaša

Sevniški rokometaši so v domači dvorani pripravili lepo presenečenje in z 32:27 (17:17) premagali 1.B ligaša, ekipo RK Dol TKI Hrastnik. Pri Sevničanih je osem zadetkov dosegel Cigler, po sedemkrat sta bila uspešna Mrgole in Kozole.

Presenečenje tudi v Ljubljani

Na ostalih srečanjih je bilo zanimivo še v Ljubljani, kjer je Slovan premagal tretjo ekipo na prvoligaški lestvici, Velenjčani in Slovenjgrajčani so prišli do visokih zmag, Novomeščani pa so brez težav slavili v Ljubljani.

Rezultati osmine finala Pokala Slovenije:

  • RK Sevnica : RK Dol TKI Hrastnik 32:27
  • RD LL Grosist Slovan : RK Trimo Trebnje 34:33
  • RK Ajdovščina : RK Gorenje Velenje 19:30
  • RD Rudar : RK Maribor Branik 27:36
  • MRK Ljubljana : MRK Krka 24:33
  • RK Krško : RK Celje Pivovarna Laško 30:35
  • RD Koper : MRD Dobova
  • RK Alples Železniki : RK Slovenj Gradec 2011 18:40

(bš)

krško
rokometni klub krško
rokomet

Pridružite se nam

Novice iz Posavja