Skip to main content
V Posavju N/A° C Četrtek, 18. april 2024
03.05.2022
20:22
Robert Berić, Jinmen Tiger
Grafika: ePosavje.com
Najboljši posavski nogometaš zadnjega desetletja ima nov klub. Robert Berić se je iz Združenih držav Amerike in lige MLS preselil na Kitajsko.

Berić zdaj za Tianjin Jinmen Tiger

KRŠKO Krški nogometaš Robert Berić je po dvoletnem igranju za ekipo Chicago Fire v najmočnejši ameriški nogometni ligi MLS po nekaj mesecih iskanja vendarle našel nov klub. Prva kopačka Gubca bo namreč po novem igral za kitajski Tianjin Jinmen Tiger. Tigri so ob tem registrirali še tri nogoometaše, Berićevi novi soigralci so tudi Dejan Radonjić, David Andujar in Farley Rosa.

Slovenija, Avstrija, Francija, Belgija, Francija, ZDA, Kitajska

Berić se je v sezoni 2008/2009 iz Krškega preselil v Ljubljano, nato dve leti pozneje v Maribor, iz katerega je pred sezono 2013/2014 prestopil v avstrijski Sturm. Po odlični sezoni se je preselili v avstrijsko prestolnico, nato pa konec avgusta 2015 v Saint Etienne, kjer je preživeli pet sezon (z vmesnim igranjem kot posojeni igralec za belgijski Anderlecht). V zimskem prestopnem roku sezone 2019/2020 se je preselili v MLS v Združene države Amerike k ekipi Chicago Fire, kjer mu je potekla pogodba in lahko je začel z iskanjem nove sredine.

nogomet
krško

Pridružite se nam