Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
04.06.2021
12:17
Roman Blatnik, jubilej maraton Franja
Foto: ePosavje.com
Organizatorji največjega kolesarskega maratona  pri nas maratona Franja so v četrtek v Ljubljani pripravili novinarsko konferenco.

Jubilejna Franja pred vrati

LJUBLJANA Maraton Franja letos obeležuje že častitljivih 40 let obstoja, kar v kolesarskih krogih kar nekaj pomeni. Maraton je del svetovne serije najboljših kolesarskih maratonov UCI Gran Fondo World Tour, za kar se mora vsako leto dokazovati. Lansko leto je bil edini v tej seriji, na katerem so kljub epidemiji, vendar s priporočeno manjšo udeležbo uspeli izvesti prireditev.

Na novinarsko konferenco so bili povabljeni in tudi prišli deseterica jubilantov iz vse Slovenije, ki bodo letos že 40.leto zapored vrteli pedala na tej prireditvi in ji dali neizbrisljiv pečat

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

Med njimi je bil tudi organizator in idejni vodja te skupine, Krčan Roman Blatnik. Konferenca je postregla tudi z video presekom minulih let maratona in novostmi na letošnjem štartu. V času od 12. do 13. junija se bo zvrstilo 5 preizkušenj. V soboto bo Barjanski maraton na 83 kilometrih, Ikea družinski maraton na 25 kilometrov, Vzajemnikov otroški kolesarski izziv na 1200 metrih ter v nedeljo veliki Franja BTC City maraton v dolžini 156 kilometrov in Triglavov mali maraton v dolžini 97 kilometrov.

Na zaključku konference so tudi predstavili in na oder povabili jubilante ter se jim za trud in pripadnost zahvalili s spominskimi plaketami. Te so prejeli Ljubo Dobaj, Dušan Dobnikar, Jože Dovžan, Ivan Ertl, Bojan Mandeljc, Konrad Merlak, Milovan Plahuta, Andrej Repovš, Ferdinand Vičič in vodja skupine Roman Blatnik.

(eP)

kolesarstvo
krško

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja