Skip to main content
V Posavju 5.9° C Četrtek, 25. 2024
04.01.2022
13:03
Karateistke Fight cluba Shony
Foto: Fight club Shony
V letu 2021 so članice Fight cluba Shony iz Brežic dosegle vrsto izjemnih dosežkov, tako na domačih tleh, kot na največjih svetovnih tekmovalnih prizoriščih.

Karateist leta

BREŽICE Karate zveza Slovenije vsako leto točkuje uvrstitve posameznikov na njenih uradnih tekmovanjih, kot tudi na tekmovanjih Evropske in svetovne karate zveze v uradnih kategorijah (kadeti, mladinci, člani), najboljši posamezniki v omenjenih kategorijah pa med seboj tekmujejo v nazivu "Karateist leta".

Ela in Saša na vrhu

V kategoriji kadetinj je naziv najboljše karateistke leta 2021 osvojila Saša Petković, ki je osvojila 28,50 točk in se zavihtela na vrh lestvice pred Aljo Kontrec iz Postojne (28,30 točk) in Hano Zager iz Velenja (16,80 točk). V kategoriji mladink je po osvojitvi naslova državne prvakinje, zlata iz K1 Youth League na Hrvaškem in bronaste medalje na mladinskem evropskem prvenstvu pričakovano zmagala Ela Petan, ki je s 45,40 točkami prehitela drugouvršečno Lano Tiso Nadižar iz Kranja (33,10 točk) in tretjeuvrščeno Mašo Magajno iz Postojne (26,50 točk).

Fight club Shony na 4. mestu med slovenskimi klubi

V skupni razvrstitvi vseh slovenskih klubov se je Fight Club Shony že v svojem prvem letu delovanja prebil na sam vrh, saj je v konkurenci 53 klubov z osvojenimi 468,30 točkami osvojil končno 4. mesto za KK Kranj, KK Velenje in KK Trbovlje. "Ob vstopu v leto 2022 smo izdali tudi Knjigo o boksu, postali smo uradni člani Karate zveze Slovenije, Boksarske zveze Slovenije in Taekwondo zveze Slovenije in odločeni smo, da s trdim in srčnim delom tudi v prihodnje mladim omogočimo pogoje, ki bodo razvijali njihov potencial," je ob tem še sporočil trener Sašo Vaš.

(eP)

borilni športi
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja