Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
13.10.2021
14:44
Benjamin Šeško, prvenec v nogometni reprezentanci
Foto: ePosavje.com
Radečan Benjamin Šeško je nedavno postal najmlajši strelec v zgodovinski slovenske članske nogometne reprezentance. S tem dosežkom se je znašel v družbi znanih nogometnih imen

Šeško v družbi Rooneya in Fatija

RADEČE Prvo ime posavskega nogometa v zadnji sezoni in pol je zagotovo Benjamin Šeško. Radečan se je z zadetkom na Malti z 18 leti, 4 meseci in 8 dnevi vpisal v slovensko nogometno zgodovino kot najmlajši strelec v članski nogometni reprezentanci.

Osmi med desetimi najmlajšimi

S tem dosežkom se je Šeško uvrstil na seznam desetih najmlajših strelcev na obračunih tekmovalnega značaja na 8. mesto. Na prvem mestu je s 17 leti, 6 meseci in 23 dnevi Gruzijec Levan Mchedlidze, na 2. in 3. mestu pa sta dve znani imeni iz nogometnega sveta. Na 2. mestu je s 17 leti, 10 meseci in 6 dnevi napadalec Barcelone Španec Ansu Fati, teden dni starejši pa je zadetek dosegel Anglež Wayne Rooney, ikona otoškega nogometa.

Na šestem mestu lestvice je nekdanji irski nogometaš Robbie Keane, med njim in Šeškom pa je na lestvici Estonec Mattias Käit, ki je od 2019 do 2021 igral v naših Domžalah.

(bš, eP)

nogomet
radeče

Pridružite se nam