Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
25.09.2022
19:21
Šeško, gol proti Norveški
Foto: NZS
V nogometnem svetu še vedno odmeva sobotna zmaga slovenske članske reprezentance, ko so v Stožicah premagali reprezentanco Norveške z golgeterjem Erlingom Haalandom.

Šeško zasenčil Hallanda, tudi Sikošek odigral 90. minut

LJUBLJANA V nogometnem svetu še vedno odmeva zmaga Slovencev proti Norvežanom v petem krogu Lige narodov v razprodanih Stožicah. Če v prvem polčasu gledalci niso videli zadetkov, so jih zato tri v drugem.

Halland povedel goste v vodstvo

V 47. minuti je goste v vodstvo popeljal - kdo drug kot - Erling Haaland. Norvežan je pred začetkom te sezone iz nemške Borussie Dortmund za 60 milijonov evrov prestopil v angleško Premiere League k Manchester Cityu. 22-letni 195 centimetrov visoki napadalec je lani v črno-rumenem dresu nemškega prvoligaša v 30 tekmah dosegel 29 zadetkov, letos je v sinjem modrem dresu angleških prvakov v 10 nastopih zbral že 14 zadetkov.

Šporar in Šeško poskrbela za preobrat

A po vodstvu gostov se Slovenci niso predali, v 69. minuti je na 1:1 izenačil Šporar, v 81. minuti pa je na sceno stopil čudežni deček iz Radeč. Benjamin Šeško je žogo lepo sprejel, s kolenom si jo nastavil na svojo desnico in kresnil proti vratom Nylanda. Žoga je šla ob desni vratnici v mrežo, Slovenci pa so se lahko veselili zmage, ki jih ohranja v igri za obstanek v drugem razredu UEFA Lige narodov. Benjamin Šeško in Gregor Sikošek sta proti Norvežanom odigrala vseh 90 minut srečanja.

Dvakrat zadel tudi Čuber Potočnik

Ob Šešku in Sikošku je bil v zadnjem reprezentančnem nastopu za slovensko mladinsko reprezentanco kar dvakrat uspešen še en Krčan, Jaka Čuber Potočnik. Po remiju s Severno Irsko so namreč mladi Slovenci dobili drugo tekmo kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2023. Četa selektorja Antona Žlogarja je s 4:0 premagala moldavske vrstnike. Krčan je v 21. minuti z enajstmetrovke zadel za 1:0, drugič se je v strelce vpisal v 63. minuti za 3:0.

nogomet
radeče
krško

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja