Skip to main content
Sobota, 3. junij 2023
07.03.2022
09:17
KBV Sevnica, Hrvaška
Foto: KBV Sevnica
V soboto je v Sveti Nedelji na Hrvaškem potekal eden največjih Kyokushinkai karate turnirjev v Evropi pod okriljem Kyokushinkai KK Domenica. Gašper Sladič je prejel pokal Domenice.

Sevničani na močnem karate turnirju na Hrvaškem

SVETA NEDELJA Na tem prestižnem tekmovanju so nastopili tekmovalci in tekmovalke iz 11 držav Avstrije, Belgije, Bosne in Hercegovine, Nemčije, Madžarske, Italije, Srbije, Slovaške, Slovenije, Švice in Hrvaške. V dopoldanskem nastopu v Katah sta se Tilen Požun in Maksimiljan Stopar uspela uvrstiti v polfinale. Na koncu pa sta se medsebojno pomerili za 3. mesto. Uspešnejši je bil Stopar, ki je na koncu med mlajšimi kadeti osvojil 3., Požun pa 4. mesto.

Fotogalerija (Foto: Klub borilnih veščin Sevnica):

V popoldanskem delu pa so nastopili še tekmovalci v fullcontact borbah, Kumite K.O.. Tilen Požun je v kategoriji ml. kadetov -40 kg osvojil 5.- 6. mesto, Sven Urh je osvojil 3.mesto v kategoriji dečkov -35 kg, Nina Paskvale 2. mesto med deklicami -40 kg in Gašper Sladič 1. mesto v kategoriji mlajših kadetov +45 kg. Ravno Gašper Sladič pa je bil tudi na tem tekmovanju najboljši sevniški tekmovalec. V svoji težki kategoriji je premagal vse svoje nasprotnike in na koncu zasluženo osvojil zlato medaljo in od organizatorja prejel še pokal Domenice.

Veselje v sevniškem taboru je bilo nepopisen. "Uspeh bi bil lahko še večji, če bi se tekmovanja lahko udeležili še preostali naši mladi upi, ki pa jim je žal bolezen in poškodba preprečila nastop na tem prestižnem tekmovanju," pravijo v sevniškem klubu.

(KBV Sevnica, eP)

sevnica
kbv sevnica
borilni športi

Pridružite se nam

Poglejte tudi