Skip to main content
V Posavju 6.6° C Torek, 23. 2024
27.12.2021
09:22
Taninovci na velodromu v Novem mestu
Foto: KD Tanin Sevnica
Še zadnjič letos so se kolesarji in kolesarke pomerili na kolesarski dirki. Tokrat so nastopil na Božično – novoletnim kriteriju na novomeškem velodromu.

Katarina Jančič tretja v vožnji na točke

NOVO MESTO Poleg domačih tekmovalcev so dirko popestrili kolesarji iz Avstrije in Italije. Dirka je bila glede na praznični čas bolj revialne narave, vendar so jo kolesarji vzeli zelo resno in so dirkali zelo borbeno in napadalno kot, da smo sredi tekmovalne sezone.

Gledalci so največ pričakovali od vrhunca prireditve in sicer discipline madison na 160 krogov in prišli na svoj račun. Ker je bila ta disciplina »open« je lahko nastopil vsak, ki obvlada to disciplino. Kot zanimivost naj povemo, da sta izmed štirinajstih parov koliko jih je bilo na startu natopili dve dekleti iz Avstrije sicer udeleženki letošnje olimpijade in se dokaj enakovredno kosali s fanti. Zmagala sta Žak Eržen in Anže Ravbar (Adria Mobil), medtem ko Taninova mladinca Podlesnik in Klopčič te izredno težke discipline nista končala.

V Novem mestu se je s tretjim mestom v vožnji na točke v kategoriji mlajših mladink izkazala Katarina Jančič, v isti disciplini pa so med starejšimi mladinci nastopili trije Sevničani, Podlesnik je osvojil 4. mesto, Jančič 6., Klopčič pa 10. mesto.

KD Tanin Sevnica

sevnica
kd tanin sevnica
kolesarstvo

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja