Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
22.06.2021
15:35
Foto: KD Tanin Sevnica
Kolesarji Kolesarskega društva Tanin Sevnica so se od četrtka do nedelje udeležili kar treh kolesarskih dirk na slovenskih tleh.

Državno prvenstvo v vožnji na čas

V četrtek je bilo na sporedu državno prvenstvo v vožnji na čas, tokrat v Kopru. Za razliko od lani je bila letos trasa ravninska. Taninovi kolesarji so tekmovali v kategoriji starejših mladincev. Najbolje se je v borbi z uro odrezal Grega Podlesnik s šestim mestom, Klemen Jančič je zasedel 22. mesto, Matija Bregar 24. mesto in Leon Klopčič 29. mesto.

Kriterij za Pokal Tadeja Pogačarja

V petek je potekal Kriterij za Pokal Tadeja Pogačarja in VN Plastike Virant, ki je bil letos v Komendi na sporedu že tretjič. Dolžina kroga v poslovni coni Komenda je znašala 1,1 km. Najprej so se pomerile najmlajše kategorije, za njimi pa mlajši mladinci, starejši mladinci, mlajše in starejše mladinke in članice. Grega Muhič je v kategoriji dečkov C, dirko odpeljal zelo borbeno a je na koncu zasedel le osemnajsto mesto. Pri mlajših mladinkah je bila Katarina Jančič odlična četrta. Pri starejših mladincih je Grega Podlesnik zasedel četrto mesto, Klemen Jančič je bil šesti, Leon Klopčič pa štirinajsti.

Državno prvenstvo v cestni vožnji

V nedeljo je potekalo v Kopru Državno prvenstvo v cestni vožnji pod okriljem Kolesarske zveze Slovenije, na razgibani krožni trasi čez vzpon Markovec. Nastopili so Taninovi Starejši mladinci. V veliki vročini sta dirko končala le Grega Podlesnik in Leon Klopčič na desetem in enajstem mestu.

(eP)

kolesarstvo
sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja