Skip to main content
V Posavju 5.8° C Sreda, 24. 2024
20.07.2022
21:52
KD Tanin Sevnica, kolesarji v Kranju
Foto: arhiv KD Tanin Sevnica
Mladi sevniški kolesarji so nedavno odlično nastopili na Pokljuki.

Dvodnevni vikend na Pokljuki

Sobota

Na Pokljuki so se v soboto v organizaciji Kolesarskega kluba Gorje kategorije dečkov in deklic, mlajših mladincev, mlajših in starejših mladink ter mladincev, mlajših članov ter članov pomerile v kriteriju oz. na končni cilj (mlajše kategorije) na Veliki nagradi Gorje. Dirka je tudi letos potekala na biatlonskem poligonu.

Taninovi kolesarji so imeli najmočnejšo zasedbo v kategoriji starejših mladincev, kjer je Leon Klopčič zasedel peto mesto, Klemen Jančič pa osmo. V kategoriji starejših mladink je Katarina Jančič zasedla šesto mesto. Pri dečkih A je bil Vik Starič petnajsti, Grega Muhič pa štiriindvajseti. Pri dečkih B pa je Bor Rainer zasedel trinajsto mesto.

Nedelja

V nedeljo pa so se Taninovci udeležili še državnega prvenstva v vzponu, ki je prav tako potekal na Pokljuki. Start je bil v Zgornjih Gorjah, cilj v Rudnem polju. Trasa je dolga 15,7 kilometra s povprečnim naklonom 7 odstotkov in višinsko razliko 721 metrov. Pri starejših mladincih je Leon Klopčič končal kot osmi, Klemen Jančič pa kot deveti. V kategoriji starejših mladink je Katarina Jančič zasedla peto mesto. V sevniški ekipi pogrešajo najboljšega kolesarja Grego Podlesnika, ki je pred štirinajstimi dnevi padel na cestnem državnem prvenstvu v Mariboru in okreva po poškodbi.

kolesarstvo
sevnica
kd tanin sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi