Skip to main content
V Posavju N/A° C Četrtek, 18. april 2024
26.05.2021
10:54
Šiško, Grmšek, Glas
Grafika: ePosavje.com
Rokometaš Peter Šiško se iz Ljubljane seli v matično Velenje, tam bo do poletja 2023 še naprej igral drug Krčan, Timotej Grmšek. Košarkaš Gregor Glas je dobil povabilo v člansko reprezentanco.

Trije Krčani s športnih parketov

KRŠKO Rokometaš Peter Šiško (2001) se po letu igranja za MRK Ljubljana v 1. slovenski rokometni ligi vrača v matično Gorenje Velenje. Krčan je z Velenjčani sklenil pogodbo do konca sezone 2022/2023. "Vesel sem, da se po enoletni posoji v MRK Ljubljana vračam nazaj v klub, kamor sem prišel že zelo mlad," pravi Šiško, ki je v velenjskem klubu od sezone 2017/2018. 

Šiško: "Sedaj se vračam v drugačni vlogi"

"Sedaj se vračam v drugačni vlogi, saj bom igral za člansko ekipo. V prihodnji sezoni si želim pomagati ekipi Gorenja Velenja, da doseže vse zastavljene cilje," dodaja.

Grmšek podaljšal sodelovanje z Velenjčani

V Velenu bo do poletja 2023 še en Krčan, od Šiška leto dni starejši Timotej Grmšek. Ta 21-letni levoroki bombarder je sodelovanje z Velenjem podaljšal v začetku maja. "Vesel in zadovoljen sem, da smo se s klubom uspeli dogovoriti za podaljšanje sodelovanja vse do konca sezone 2022/2023. V ekipi se počutim super, s soigralci se zelo dobro razumemo in sodelujemo. Veselim se novih tekem in s tem tudi novih izzivov," je povedal ob podpisu pogodbe.

Glas na pripravah za olimpijski kvalifikacijski turnir

Selektor članske košarkarske reprezentance Aleksander Sekulić pa je na junijsko reprezentančno akcijo povabil 20 košarkarjev. Reprezentantje bodo s pripravami na olimpijski kvalifikacijski turnir v litovskem Kaunasu v Zrečah začeli 10. junija.

Med povabljenci je Krčan Gregor Glas, član srbske ekipe Dynamic, ki se je nedavno prijavil tudi na NBA nabor.  Reprezentanca bo s pripravami začela v Zrečah 10. junija ter se pripravljala še v Ljubljani in na Bledu. Na Košarkarski zvezi Slovenije pravijo, da sta okvirno dogovorjeni dve pripravljalni tekmi s hrvaško izbrano vrsto.

Sekulić bo nato izbrane kandidate na olimpijski turnir v Kaunas odpeljal 25. junija.

Seznam povabljenih košarkarjev:

Jaka Blažič (Cedevita Olimpija), Vlatko Čančar (Denver Nuggets, ZDA), Jakob Čebašek (Dinamo Bukarešta, Romunija) Žiga Dimec (Cedevita Olimpija), Luka Dončić (Dallas Mavericks, ZDA), Zoran Dragić (Saski Baskonia, Španija), Gregor Glas (Dynamic, Srbija), Gregor Horvat (Cholet, Francija), Jan Kosi (Krka), Miha Lapornik (Den Bosch Heroes, Nizozemska), Jurij Macur (FMP Beograd, Srbija), Blaž Mahkovic (Helios Suns), Edo Murić (Cedevita Olimpija), Aleksej NIkolić (Gravelines, Francija), Alen Omić (JL Bourg Basket, Francija), Klemen Prepelič (Valencia, Španija), Matic Rebec (OraSi Ravenna, Italija), Luka Rupnik (Cedevita Olimpija), Žan Mark Šiško (Bayern, Nemčija) in Gašper Vidmar (Umana Reyer Venezia, Italija).

(eP)

krško
rokomet
košarka

Pridružite se nam

Novice iz Posavja