Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
30.12.2021
08:00
Blaž Janc po tekmi s Španijo
Grafika: RTV Slovenija
Člani slovenske rokometne reprezentance so v sredo ob 18.30 uri v Celju odigrali eno od pripravljalnih srečanj pred evropskim prvenstom.

V sredo v Celju proti Hrvatom

CELJE Fante selektorja Ljubomirja Vranješa, ki so se dan po božiču zbrali v pripravljalnem taboru v Zrečah, je v Celju čakala prva v nizu treh tekem pred januarskih evropskim prvenstvom na Madžarskem in Slovaškem. V celjski areni Zlatorog so v sredo popoldne odigrali tekmo z rokometaši Hrvaške in zmagali z rezultatom 33:26 (17:15). Janc je dosegel 7 zadetkov, vratar Baznik je dvakrat poslal žogo v mrežo sosedov z druge strani Sotle.

Tudi Janc in Baznik

V kadru slovenske zasedbe so bili vsi rokometaši s selektorjevega seznama, ki so s pripravami začeli 26. decembra. Dres z državnim grbom bodo obleki krilni rokometaši Tilen KodrinTilen SokoličBlaž Janc in Gašper Marguč, zunanji rokometaši Nik HenigmanBorut MačkovšekVid LevcJure DolenecMatic GrošeljRok Ovniček in Tadej Kljun, srednja zunanja Staš Skube in Domen Makuc, krožni napadalci Blaž BlagotinšekMatic Suholežnik in Vid Poteko ter vratarja Jože Baznik in Aljaž Panjtar. Čuvaja mreže Urban Lesjak in Urh Kastelic ter srednji zunanji Miha Zarabec so v preteklih dneh zaključili svoje klubske obveznosti v nemškem državnem prvenstvu in se bodo soigralcem pridružili v začetku novega koledarskega leta.

Kaj pred tekmo pravijo v slovenskem taboru?

Ljubomir Vranješ, selektor Slovenije: "Opravili smo zahtevne treninge, kar je pravilno za ta del priprav. Kljub temu si na tekmi želim veliko energije. Vsak rokometaš mora opraviti svojo nalogo. Igramo doma, drug drugega pa moramo vzpodbujati, saj so rokometaši telesno in mentalno utrujeni. Upam, da bomo uspeli prebroditi utrujenost in doseči zmago. Naša predstava na prejšnji tekmi s Hrvaško je imela določene pomanjkljivosti, a ni bila v celoti slaba. Želimo si več sodelovanja med obrambo in vratarjem, predvsem pa energije, ki je manjkala v Novigradu, a bo prisotna na sredini tekmi."

Domen Makuc, rokometaš Slovenije: "Čaka nas prva tekma po ponovnem zboru reprezentance. Hrvaška je poznan tekmec. Vemo, da bodo agresivni ter borbeni. Mi bomo poizkusili nadgraditi predstavo na novembrski tekmi in pokazati več energije. Želimo se dobro uigrati, odigrati dobro obrambo in razviti hitro igro z nasprotnimi napadi. Uvodni trije dne so bili nekoliko napornejši. Noge niso popolnoma spočite, a na obračunu bomo dali vsi od sebe. Veselim se, da bom znova zaigram za Slovenijo."

(eP)

rokomet
sevnica
brežice

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja