Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
14.01.2021
12:47
Lisec, Škorja, rokomet
Grafika: ePosavje.com
Športniki kljub epidemiji ne počivajo. Rokometaši začenjajo svetovno prvenstvo v Egiptu, Sevničanka bo igrala v Rusiji, Ljubljančan bo vozil za Krško.

Eva Lisec, Nick Škorja in rokometaši

Eva Lisec bo nadaljevala v Rusiji

KRŠKO Slovenska košarkarska reprezentantka Eva Lisec je nova okrepitev ruskega evroligaša Dinama iz Kurska. Sevničanka se bo v Rusijo preselila iz francoske ekipe Roche Vendee Basket, kjer je igrala od začetka začetkom aktualne sezone. 25-letna in 192 cm visoka košarkarica bo tako znova zaigrala v najmočnejšem klubskem evropskem tekmovanju, kjer je v preteklosti že uspešno nosila dres italijanskega velikana Famila Schio.

Nick Škorja bo vozil za AMD Krško

Dogaja se tudi v slovenskem speedwayu. Nick Škorja, do letošnje sezone član AMTK Ljubljana, bo v novi sezoni vozil kot član AMD Krško. "Trikratni viceprvak Slovenije, član slovenske reprezentance, dvakratni udeleženec finalne serije za svetovno prvenstvo mladincev in nekdaj odlični motokrosist bo v sezoni 2021 nastopal tudi v 2. poljski ligi za sicer nemški klub AC Landshut Devils," so ob tem sporočili iz AMD Krško.

Slovenska rokometna reprezentanca

Rokometaši začenjajo s svetovnim prvenstvom

V Egiptu tudi trije Posavci

V Egiptu se je v sredo začelo svetovno rokometno prvenstvo, na katerem bodo nastopili tudi slovenski rokometaši. V četrtek ob 18. uri jih čaka prva tekma z Južno Korejo. Selektor Ljubomir Vranješ pravi, da "gre za zelo neugodno reprezentanco, kombinacijo izkušenih in mladih igralcev, proti njej moramo igrati zelo zbrano vseh šestdeset minut. Ogledal sem si številne posnetke korejske reprezentance, na teh tekmah je praviloma v končnicah močno popustila, tako da bo na četrtkovi tekmi bržkone najbolj pomembnih in odločilnih zadnjih petnajst minut dvoboja."

Selektor Vranješ: "Od 1. januarja smo opravili veliko dela"

Od prvega januarja, ko so se začele priprave v Laškem, so bo besedah selekorja opravili veliko dela. "Imeli smo številne skupinske in posamične sestanke, kot trener pa se vedno prizadevam za to, da so zadeve narejene še boljše," dodaja. Vranješ je izven kadra za tekmo pustil vratarja Urha Kastelica, levokrilnega igralca Tilna Kodrina ter organizatorja igre Domna Makuca. Selektor bo sicer lahko tekom prvenstva opravil pet menjav. Poleg Kastelica sta v Egiptu še dva posavska rokometaša, Blaž Janc in Nejc Cehte.

(bš)

košarka
rokomet
speedway

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja