Skip to main content
Sreda, 17. april 2024
08.12.2020
11:12
Sikošek, Kranjčič, Varlec
Grafika: ePosavje.com
Tudi športno dogajanje je v času epidemije zelo okrnjeno. Pa vendarle se nekaj dogaja, nekaj tudi s posavskim pridihom, to se je med drugim zgodilo v minulem vikendu.

Artiška havbica pometla pajkovo mrežo

Gregor Sikošek 2020 kot James Rodriguez 2014

V 1. slovenski nogometni ligi so minuli vikend odigrali tekme 16. kroga, najlepši zadetek kroga pa je dosegel Gregor Sikošek, ko je z volejem prebudil pajkovo družino in pometel njihovo mrežico v zgornjem kotu vrat koprskega vratarja Vargića. Z roba kazenskega prostora na volej, bum, tresk, bam. Kot James Rodriguez na svetovnem prvenstvu 2014 v Braziliji.

Rokomet

Tekme v Kopru ni bilo

Poleg nogometašev so te dni aktivni tudi rokometaši in rokometašice. Tekma 12. kroga 1. rokometne lige med Koprom in Dobovo, ki bi morala biti ta vikend, je bila prestavljena. Za naslednjo soboto je v Dobovi predvidena tekma med domačini in Trebanjci.

Na Danskem tudi "po naše"

Na Danskem te dni poteka evropsko prvensto v rokometu, na katerem nastopa tudi slovenska ženska članska reprezentanca. Slovenke so v petek izgubile z gostiteljicami prvenstva, v nedeljo pa še s Francozinjami, branilkami naslova. Barbara Lazović (Varlec) je v prvi tekmi proti Dankam dosegla pet zadetkov, proti Francozinjam štiri. "Po posavsko" je tudi v strokovnem štabu reprezentance, Salvador Kranjčič je pomočnik selektorja Uroša Bregarja, Gašper Kovač je v reprezentanci trener za telesno pripravo.

V torek za napredovanje le zmaga

Slovenke v torek čaka zadnja tekma v skupini A, ko se bodo ob 18.15 pomerile s Črnogorkami, v drugi del tekmovanja jih pelje le zmaga, saj bi v primeru neodločenega izida Črnogorke tja napredovale po zaslugi višjega števila doseženih zadetkov v okviru skupine A.

(bš)

rokomet
nogomet
brežice
video

Pridružite se nam