Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
03.10.2019
11:58
Grafika: ePosavje
Krški občinski svetniki so na zadnji seji sprejeli tudi Odlok o sofinanciranju izvajanja letnega programa športa v občini Krško ter osnutek letnega programa športa v občini Krško za prihodnje leto.

Krški svetniki o programu športa v občini

"Z letnim programom športa začenjamo že v predhodnem letu"

KRŠKO "Gre za dve pomembni zadevi. Prva je ta, da letos z izjemo prejšnjih let začenjamo z letnim programom športa že v predhodnem letu, se pravi že v jeseni 2019 začenjamo z aktivnostmi za program športa za leto 2020, predvsem zato, da bo potem hitreje prišlo do realizacije. Športna društva morajo čakati vse tam do junija, da začnejo dobivati akontacije, zdaj pa bi lahko realizirali razpise dosti prej in posledično bi tudi društva prejela akontacije prej. Druga pomembna novost je ta, da se merila za odločanje o tem, kdo in koliko dobi sredstev, prenašajo v sam odlok. Prej so bila ločena," je ob tem povedal krški župan Miran Stanko.

Delovanje športnih društev v občini Krško

To so sprejeli na pobudo notranje revizije, ki je revidirala leto 2018 in ugotovila, da to ni skladno z zakonom, zato so naredili korekturo in v sam odlok vnesli tudi merila. Občina Krško delovanje športnih društev sicer financira na različne načine. "Eden od načinov je v obliki najemnin športnih objektov, kar skupaj znaša okrog 300.000 evrov, okrog 220.000 evrov namenjamo neposrednim dotacijam društvom, poleg tega pa vlagamo v različne investicije. Kadar se pogovarjamo o sredstvih, danih za šport, je to dostikrat pozabljeno. Je pa treba objekte zgraditi in jih tudi vzdrževati, kar pa ni majhen znesek," pojasnjuje župan.

Ansat TV

krško
video
posavski tednik
ansat tv

Pridružite se nam