Skip to main content
V Posavju 5.1° C Četrtek, 25. 2024
23.07.2019
08:06
Foto: OKS
Posavski rokometaši so te dni aktivni na dveh rokometnih turnirjih. Reprezentanca do 21 let sodeluje na svetovnem prvenstvu, Krčan kot selektor in dva Sevničana pa na igrah evropske mladine v Bakuju.

V Bakuju trije posavski rokometaši, atletinja in telovadec

Kadeti v Bakuju na igrah evropske mladine

Kadetska rokometna reprezentanca pod vodstvom Krčana Sandija Markla, nekdanjega trenerja članske ekipe RK Krško in MRD Dobova, sodeluje na olimpijskem festivalu evropske mladine v Bakuju v Azerbajdžanu. Slovenci so turnir odprli proti sosedom iz Hrvaške, tekma se je končala z delitvijo točk in rezultatom 24:24 (12:13). Selektor Markl je dejal, da si želijo medaljo. Kot pravi, "tekmo za tekmo, pa bomo videli, ali je to dejansko dosegljivo." Slovenske barve zastopata še dva Sevničana, Mitja Janc in Leon Gregorič.

Na igrah še sevniška atletinja in brežiški telovadec

Na igrah v Bakuju sicer sodelujeta še dva posavska športnika, v teku na 800m je sevniška atletinja Nika Dobovšek končala na 18. mestu - svoj nastop pa še čaka brežiški telovadec Tim Jambriško.

Mladinci na svetovnem prvenstvu

V Španiji pa poteka mladinsko svetovno rokometno prvenstvo, na katerem barve Slovenije brani tudi levoroki desni zunanji krilni igralec Krčan Tim Rozman. Na desnem krilu mu sicer družbo dela še v lanski sezoni član Dobove Domen Novak. Slovenci so v prvem delu turnirja z osmimi točkami na vrhu skupine A.

Pridruži se nam na Facebook strani Šport v Posavju:

 

(bš)

rokomet
sevnica
krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja