Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
19.02.2020
12:15
Letni program športa v občini Brežice
Grafika: ePosavje
Člani občinskega sveta Občine Brežice so na podlagi področnega zakona, torej Zakona o športu, sprejeli letni program športa, za katerega bodo v letošnjem letu namenili 1,1 milijona evrov.

Letni program športa v občini Brežice

BREŽICE Področje športa je eno od pomembnih področij občine Brežice, ki se prepoznava tudi skozi občinski proračun kot letni izvedbeni dokument. "Občina je pristopila prvič k pripravi letnega programa športa že za leto 2017, sedaj pa je na podlago področnega zakona, torej zakona o športu, ta dokument dolžan obravnavati tudi občinski svet. Tako, da se je v decembru, s četrtim tovrstnim dokumentom prvič seznanil tudi občinski svet Občine Brežice, ga obravnaval in potrdil ter z njim nekako zastavil, kaj se bo dogajalo na področju športa v tem programskem delu v letu 2020," je povedala vodja oddelka za družbene dejavnosti, Občina Brežice, Patricija Čular.

S programom bodo zajeli okoli 48 izvajalcev

Dokument določa, da bodo temu področju v občini, brez investicij, v letu 2020 namenili 1,1 milijona evrov proračunskih sredstev. Kot dodaja sogovornica, "s tem načrtujemo, da bomo zajeli programe okoli 48 izvajalcev. Glede na pretekla leta, ti izvajalci v povprečju izvedejo v posameznem letu skoraj 150 različnih programov, v katere vključijo okoli 2100 občank in občanov. Ti programi predstavljajo nekaj več kot 20 tisoč ur različnih športnih aktivnosti v letu."

Projekt Stavi na zdravje

Dodatnih pol milijona evrov za oblikovanje različnih športnih programov

To so tudi predvidene vsebine letnega programa športa, njegova posebnost pa je projekt Stavi na zdravje. "To je projekt, s katerim je bila občina ponovno uspešna na razpisu Evropske komisije in s katerim je zagotovila dodatnih pol milijona evrov sredstev za oblikovanje različnih športnih programov, za povečanje športne aktivnosti naših občank in občanov, posebej pa se bomo tokrat, znotraj tega projekta, usmerili v ohranjanje športne aktivnosti mladih v populaciji med 15 in 29 letom," še doda Čularjeva.

725 tisoč evrov za investicije na področju športa

Največ za nogometni stadion

Čeprav se letni program športa ne dotika investicij, jih samo navaja, bo občina zanje v letošnjem letu namenila 725 tisoč evrov, največ za nogometni stadion.

(bš)

brežice
video
posavski tednik

Pridružite se nam

Novice iz Posavja