Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
21.05.2019
07:22
Foto: KBV Sevnica
Na 25. Svetovnem Kickboxing pokalu Madžarske se je zbralo rekordnih 3131 tekmovalcev iz 284 klubov iz 39 držav.

Iz Sevnice je barve Slovenije uspešno zastopal tudi mladi Sevničan Tadej Božič, ki je v disciplini Kick light -47 kg za las zgrešil zmagovalne stopničke. Po uvodni zmagi nad Ukrajincem Huritsyki se je Tadej v drugi borbi dneva odločno podal da premaga še Italijana De Rossi. Tadej je silovito krenil v napad in že se mu je obrestovalo, saj je že v prvi rundi povedel s 3:0. Svoj tempo je vsilil tudi v drugi rundi, 25 sekund pred koncem izteka finalne runde pa se je Tadej poškodoval, pa kljub temu nadaljeval borbo, čeprav ne v takem silovitem tempu kot pred poškodbo nosu. Na koncu je prišlo do nerazumne odločitve dveh sodnikov od treh, in zmago dodelili bolje rečeno podarili Italijanu, ki je zmagal z rezultatom 2:1.

Jeza in žalost na obrazu trenerja in našega tekmovalca, ki je v borbi dobesedno dominiral in bi moral zmagati, ni doprinesla prav ničesar. Ostaja le grenak priokus na slabo in zares nerazumno odločitev dveh sodnikov, ki sta zasenčila odlično borbo našega mladega bodočega šampijona. Tadej Božič se je moral na koncu zadovoljiti z nehvaležnim a še vedno zanj odličnim 5.mestom. Iskrene čestitke Tadeju za njegovo požrtvovalnost, borbenost in uspeh, ki ga je dosegel na tako velikem in pomembnem tekmovanju kot je Svetovni kickboxing pokal v tako impozantnih številkah, kjer je nastopilo več kot 3000 tekmovalcev iz 39 držav.

Fotogalerija:

Slovenska kickboxing reprezentanca se je z 8 osvojenimi zlatimi medaljami uvrstila na 15. mesto, najboljša pa je bila domača reprezentanca Madžarske, drugo mesto je zasedla Ukrajina pred tretje uvrščeno Italijo. Za podatek še, Srbija je bila 7., Hrvaška pa 8.

Pregled uvrstitve tekmovalcev mlajših kadetov v KICK LIGHT – 47 kg:

  • 1. mesto PARFENTIEV Timur, Moldavia
  • 2. mesto HAZEL Makeial, Velika Britanija
  • 3. mesto DE ROSSI Mattia, Italija
  • 3. mesto RADI Alen, Slovenija, KTB Krško
  • 5. mesto BOŽIČ Tadej, Slovenija, KBV Sevnica

 S tekmovanja poročal: Boštjan Božič

sevnica
krško
borilni športi

Pridružite se nam

Zadnje novice