Skip to main content
V Posavju 4.7° C Torek, 23. 2024
02.08.2021
12:53
Bučanje, košarka
Foto: ePosavje.com
Ob spremljanju košarkarske tekme med Slovenijo in Španijo, v zadnjem krogu skupinskega dela na olimpijskih igrah v Tokiu, je bilo živahno tudi v slovenski koloniji v Bučanju na Lošinju.

V posavski 'koloniji' Bučanje proslavili uspeh Dončića in druščine

BUČANJE, HRVAŠKA V turističnem naselju Bučanje pri Nerezinah je bilo danes okoli 10. uri zbrano preko dvesto košarkaških navdušencev, razkrivajo družabna omrežja. Pred majhnim televizorjem na terasi kavarne v hladnih borovih gozdovih so pozdravili zmago Slovencev nad Španijo, s katero je naša košarkarska reprezentanca osvojila prvo mesto v skupini C olimpijskega turnirja ter se neposredno izognila spopadu z NBA zvezdniki iz ZDA.

Prizori niso nič nenavadnega saj je naselje skoraj v celoti polno slovenskih turistov, nenazadnje pa gre tudi za izjemno priljubljeno posavsko letovišče. Od družin z majhnimi otroki do upokojencev, vsi so bili zatopljeni v mojstrovine Luke Dončića in društva, in ko se je že zdelo, da bo zmagala Španija, je Slovencem uspelo izenačiti rezultat - potem je izginil internetni signal, navaja hrvaški portal Otoci.net

Veselje pod borovci

"Potem je izginil internetni signal"

Sledilo je spremljanje preko mobilnih telefonov, navijači v Bučanju pa so proti koncu tekme pozdravili vrnitev interneta in evforično spremljali dramatičen konec tekme ob skandiranju 'Kdor ne skače, ni Slovenec'. Na mestu je vprašanje, ali bomo priča podobnim prizorom, v torek ob 3. uri zjutraj, ko se bodo naši košarkarji v četrtfinalnem obračunu olimpijskega turnirja pomerili z Nemčijo.

S.U.

košarka
video

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja