Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
21.11.2021
13:28
Foto: Shony Fight Club
V soboto, 20. novembra 2021, je pod okriljem Karate zveze Slovenije potekalo mednarodno tekmovanje Slovenija Ljubljana Open, na katerem je nastopilo 359 tekmovalcev iz 8 držav.

Odlični rezultati tekmovalk Shony Fight Cluba

Tekmovanje je štelo kot izborno za nastop na mladinskem EP, ki bo meseca februarja v Pragi na Češkem. Kljub temu, da dva naša člana na tekmovanju nista mogla nastopiti, saj si je Dejan Debelak zlomil prst na treningu dan pred tekmo, Ela Petan pa preboleva korono, so naše tekmovalke v 6 nastopih kar petkrat stopile na stopničke. Najbolje se je odrezala Saša Petković, ki je v kategoriji kadetinj nad 54kg osvojila srebro (v finalu je bila boljša Slovakinja) in bron pri mladinkah nad 59kg. Glede na to, da je bila pri kadetinjah najboljša slovenska predstavnica, je v točkovanju za "Karateista leta" pred konkurentkami še nekoliko povečala svojo prednost kot vodilna v skupnem seštevku. Odlične nastope je prikazala tudi njena sestra Tjaša, ki je bila bronasta v dveh kategorijah in sicer pri kadetinjah do 54kg in pri mladinkah 53kg, uspeh deklet pa je z bronom pri mlajših članicah do 68kg dopolnila še Ana Sever. 

Fotogalerija (Foto: Shony Fight Club):

Naslednja postojanka: Balkansko prvenstvo

Vsa tri dekleta že v četrtek odpotujejo v Reko na Balkansko prvenstvo, na katerem zaradi omenjenih bolezni oz. poškodb žal ne bosta nastopila Ela in Dejan. Poleg posamičnih nastopov bosta v ekipnih borbah barve Slovenije zastopali tako Saša (kadetinje) kot Ana (mladinke). 

Sklepno dejanje letošnjih zelo uspešnih nastopov našega kluba bo svetovni pokal WKF Karate 1 Youth League, ki ga bo gostila Italija, v Benetkah.

Dekletom na prihajajočih tekmovanjih želimo veliko športne sreče!

Sašo Vaš, trener

Pridružite se nam

Novice iz Posavja